Redactia.ro
Home » Știri » Buget 2019 – Cine primeşte mai mulţi bani. Anunţul premierului

Buget 2019 – Cine primeşte mai mulţi bani. Anunţul premierului

Buget 2019 - Cine primeşte mai mulţi bani. Anunţul premierului

Buget 2019. Guvernul va adopta în şedinţa de vineri bugetul de stat pe acest an, a anunţat, la începutul reuniunii, premierul Viorica Dăncilă.

Astăzi adoptăm proiectul de buget pentru anul 2019. Acesta a fost dezbătut de toate părţile relevante, iar pilonii principali sunt sănătate, educaţie, investiţii publice„, a declarat Dăncilă.

Iată principalele declaraţii făcute de Viorica Dăncilă pe tema buget 2019:

Pentru prima dată, valoarea PIB va depăși suma de 100 de miliarde de lei, iar asta este o confimare a măsurilor bune economice.

Deficitul se va păstra la 2,5 din PIB.

Plata drepturilor și a indemnizațiilor sociale și susținerea politicilor de stimulare economică, măsuri adoptate prin programul de guvernare.

Continuăm creșterea punctului de pensie cu 15 la sută.

Am alocat Educației cu 47 la sută, de la 21 miliarde la 30,8 miliarde, banii mergând atât pentru investiții, cât și pentru majorări salariale.

Buget 2019: Ce se anunţă în Sănătate

Anul acesta, Ministerul Sănătății are ca prioritate îmbunătățirea serviciilor medicale acordate copiilor, prin care se vor achiziționa 1000 de incubatoare pentru spitalele din România.

La Ministerul Transporturilor, fondurile sunt cu 7 miliarde de lei mai mari.

Impozitul pe venit merge în proporție de 100 la sută la bugetele locale, respectiv 22 miliarde comparativ cu 12 miliarde cât s-a repartizat în 2018.

Anul acesta vom aloca 49,64 miliarde de lei, adică 4,86 la sută pentru investiții, în creștere cu 45 la sută față de 2018. Este un buget echilibrat și concentrat pe susținerea politicilor sociale, cât și pentru sprijinirea celor sociale.

La Bruxelles, am prezentat prioritățile președinției rotative. Mă bucură că susținem un obiectiv comun, necesitatea menținerii fondurilor de coeziune și continuarea acestor politici, care vor contribui la dezvoltarea echilibrată a tuturor regiunilor europene.

Viorica Dăncilă, atac la Klaus Iohannis după respingerea Olguţei Vasilescu

Decizia de respingere a Liei Olguța Vasilescu. Așadar, avem stabilitate, resursele bugetare pentru a impulsiona investițiile de care românii au nevoie în infrastructură, în modernizarea localtităților.

Comunitățile locale au nevoie de acest sprijin și facem toate eforturile pentru a le oferi românilor o viață mai bună.

Ministerul Dezvoltarii are nevoie de un ministru titular, dedicat, cu experiență, Din acest motiv, am nominalizat-o pe Olguța Vasilescu, un om cu experiență vastă în adminitrația locală.

A gestionat cu succes două dintre cele mai complexe legi: Legea pensiilor și a salarizării. Argumentele folosite de președinte pentru ceea ce este un blocaj la adresa Guvernului, sunt necredibile.

Este regretabil că vrea să împiedice investiițiel la nivel local și nu-i pasă că pune în pericol proiectele.

Îi solicit să abandoneze jocurile politice.

Am dat dovadă de răbdare în acest sens, dar președintele a răspuns prin atacuri.

Este regretabil că președintele vrea să împiedice investiițile la nivel local și nu-i pasă că pune în pericol proiectele prin care se dorește îmbunățirea nivelului de trai în România.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a respins-o din nou pe Olguța Vasilescu la Dezvoltare. Argumentele președintelui

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: