Redactia.ro
Home » Știri » Cadrele medicale se luptă cu oboseala cumplită! Imagini șocante cu o asistentă epuizată care se odihnește într-o cutie

Cadrele medicale se luptă cu oboseala cumplită! Imagini șocante cu o asistentă epuizată care se odihnește într-o cutie

Cadrele medicale se luptă cu oboseala cumplită! Imagini șocante cu o asistentă epuizată care se odihnește într-o cutie

Cadrele medicale se luptă cu oboseala cumplită! O asistentă din București a fost surprinsă odihnindu-se câteva minute într-o cutie. 

Cadrele medicale se luptă cu oboseala cumplită! Imagini șocante cu o asistentă epuizată care se odihnește într-o cutie

O imagine emoționantă e publicată duminică seara de RO Vaccinare. O asistentă a Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon“ din București a fost surprinsă odihnindu-se câteva minute într-o cutie, pentru că toate paturile și scaunele din spital sunt ocupate.

”Epuizare… O asistentă medicală de la Spitalul Clinic de Urgență «Sf. Pantelimon» se odihnește preț de câteva momente, între mult prea multele cazuri grave din UPU. Din păcate, toate paturile, scaunele și mesele sunt ocupate de pacienți în stare gravă. Și? Urgențele continuă să vină! Sperăm ca mesajul să ajungă la toți cei care încă mai stau pe gânduri”, este mesajul postat pe pagina oficială a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 pe Facebook.

Asistenta poartă combinezon și mască sanitară, este așezată într-o cutie și înconjurată de alte cutii. Reprezentanții acesteia continuă: „Vă rugăm: mergeți la vaccinare. Este cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19”, scrie Digi24.

RO Vaccinare precizează că imaginea a fost surprinsă în Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Pantelimon“ din București.

Mii de cadre medicale au fost sancționate pentru că au refuzat să se vaccineze

Mii de cadre medicale au fost sancționate pentru că au refuzat să se vaccineze. Spre surprinderea grecilor, Ministerul Sănătății a decis ca aproximativ 10.000 de cadre medicale din sectorul public, vor fi suspendați fără plată. Această decizie a fost luată pentru că acestea au refuzat să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Așadar, până se vor imuniza, cadrele medicale vor fi suspendate fără plată. Ministerul Sănătății din Grecia a mai dat personalului medical sanitar o zi pentru a se vaccina cu prima doză, dar a atras atenția că legea va fi aplicată fără ezitare. Potrivit sindicatului cadrelor sanitare, aproximativ 2.000 dintre cele 10.000 de angajați ai instituțiilor medicale încă nevaccinate s-au programat miercuri pentru prima doză. Totodată, cei care nu vor să se imunizeze au protestat în fața unor spitale din Atena și Salonic, iar pentru joi sunt anunțate greve de câte cinci ore.

Ministrul grec al Sănătății a organizat un plan de măsuri care va fi aplicat după suspendarea cadrelor medicale care refuză să se vaccineze.Conform planului, se prevede printre altele, măsuri, redistribuiri de personal între spitale, unirea unor clinici și departamente și conctractarea de personal provizoriu.

În perioda de pandemie și-au pus viața în pericol îngrijindu-i pe cei bolnavi de coronavirus. Mulți și-au pierdut viața, în timp ce alții au supraviețuit și au continuat să îngrijească pacienți. Cu toate astea, multe cadre medicale sunt rezervate față de vaccinul împotriva coronavirusului. Personalul medical al spitalului Bethel Berlin, Germania, susține că vrea să mai aștepte până să se vaccineze. Asistena Vivien Kochmann susține că nu va „lupta” cu ceilalți pentru imunizare. „Sunt foarte atentă şi am mult respect, dar, dat fiind că vaccinul nu este de mult timp pe piaţă, nu sunt 100 la sută convinsă. Sinceră să fiu, îmi fac ceva griji. Este ceea ce simt eu acum.„, spunea femeia în urmă cu câteva săptămâni.

Etichete: