Redactia.ro
Home » Știri » Calendar 17 august 2020. Un mare sfânt este sărbătorit de creștini

Calendar 17 august 2020. Un mare sfânt este sărbătorit de creștini

GALERIE FOTO (2)

Calendar 17 august 2020. În această zi, toți creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe Pelerinul, un exemplu de credință și de iubire pentru aproapele și Dumnezeu. Tot la această dată, Biserica îi pomenește și pe Sfântul Mucenic Miron, Sfinţii Mucenici Straton, Filip, Evtihian şi Ciprian; Sfinţii Mucenici Tirs, Levchie, Coronat, cu soţiile lor.

Viața Sfântului Gheorghe Pelerinul, sărbătorit de români pe 17 august

Sfântul Gheorghe Pelerinul a fost de mic copil credincios și prefera de fiecare dată să stea să citească, să meargă la biserică sau să se roage, decât să meagră pe afară cu alți copii. Nu a fost niciodată atras de cele lumești, dar a ajuns să se însoare la 24 de ani.

Soția lui era o tânără credincioasă, pe nume Pelaghiam. Cei doi au făcut împreună cinci copii. El a trăit în localitatea pe care astăzi o cunoaștem sub numele de Alba, dar după 14 ani de căsnicie, cu acordul soției lui, el a plecat în pelerinaj.

Cu mai mulți consăteni, ei au plecat în Ierusalim. Ajuns acolo, el a mers timp de 30 de zile, de trei ori pe zi, la Sfântul Mormânt, unde se ruga.

S-a întors acasă după trei ani de pelerinaj și s-a stabilit pentru restul vieții sale la Piatra Neamț, unde a primit o cameră în clopotniţa bisercii Sfântul Ioan Domnesc.

Troparul Sfântului Gheorghe Pelerinul

Glasul 1

Pe nevoitorul cel mare și următorul sihaștrilor, pe fericitul pelerin al lui Hristos în cântări să-l cinstim, strigându-i cu evlavie: Sfinte Gheorghe, prin rugăciunile tale, luminează calea vieții noastre!

Condacul Sfântului Gheorghe Pelerinul

glasul al 8-lea

Apărătoare Doamnă, pentru biruinţa, mulţumiri, izbăvindu-ne din nevoi, aducem ţie, Născătoare de Dumnezeu, noi, robii tăi. Ci, ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, slobozeşte-ne din toate nevoile, ca să strigăm ţie: Bucură-te, Mireasă, pururea Fecioară!

Toată viața cu credință lui Hristos urmând, ai lăsat toate pentru numele cel sfânt al Lui și în lume L-ai vestit, Sfinte Gheorghe, nici încălțăminte purtând, nici două haine având, și nici capul, fericite, acoperindu-ți; pentru aceasta, strigăm: Bucură-te, vas al alegerii!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: