Redactia.ro
Home » Știri » Calendar 25 august 2020. Este sărbătorit un mare sfânt

Calendar 25 august 2020. Este sărbătorit un mare sfânt

Sfântul Mucenic Sfințit Eutihie

Calendar 24 august 2020. Creștinii sărbătoresc un mare sfânt, exemplu de credință pentru semnii lui. Este vorba despre Sfântul Mucenic Eutihie. Tot la această dată, în calendar sunt pomeniți și Sfântul Aristoclie Athonitul; Sfântul Mucenic Tation; Sfântul Cuvios Gheorghe din Limnos; Sfântul Dionisie din insula Zachintos; Sfântul Cosma Etolianul.

Viața Sfântului Mucenic Eutihie, sărbătorit pe 25 august

După ce a auzit cuvântul Sfintei Evanghelii, Sfântul și-a lăsat casa și familia și a pornit pe urmele Sfântului Ioan Cuvântător de Dumnezeu, de care nu s-a mai despărțit. Apoi, el a plecat împreună Sfântul Apostol Pavel și au propovăduit împreună cuvântul lui Hristos. Tocmai de aceea, el este sărbătorit precum apostolii.

După aceea, el a pornit la drum pe cont propriu, ca episcop misionar și îi învăța pe oameni despre credința cea dreaptă, în Dumnezeu. El este foarte iubit de Acesta, care l-a înzestrat cu darul profeției. De fiecare data, Sfântul a supraviețuit toruturilor, dar până la urmă a murit mucenicește în patria sa mama.

Troparul Sfântului Sfinţit Mucenic Eutihie

Glasul al 4-lea

Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge Sfinţite Mucenice Eutihie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Condacul Sfântului Sfinţit Mucenic Eutihie

Glasul al 3-lea

Fecioara astăzi pre Cel mai presus de fiinţă naşte, iar pământul peştera Celui neapropiat aduce. Îngerii cu păstorii slavoslovesc, iar magii cu steaua călătoresc. Că pentru noi s-a născut prunc tânăr, Dumnezeu cel mai înainte de veci.

Întocmai de un scaun cu Apostolii făcându-te, frumuseţea ierarhilor, muceniceşte te-ai preamărit, Sfinte Mucenice Eutihie; strălucit-ai ca soarele luminând pe toţi şi ai risipit noaptea cea adâncă a necredinţei. Pentru aceasta, te cinstim pe tine, ca pe un Dumnezeiesc şi cu adevărat sfinţit tăinuitor al lui Hristos.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: