Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 1 martie 2021. Sfânta care a ajuns la mântuire, după o viață de păcat

Calendar ortodox 1 martie 2021. Sfânta care a ajuns la mântuire, după o viață de păcat

Calendar ortodox 1 martie 2021

Calendar ortodox 1 martie 2021. Este o zi de mare cinste pentru creștini, pentru că are loc pomenirea Sfintei Cuvioase Muceniţe Evdochia, care a arătat că de la o viață de păcat se poate ajunge la mântuire, dacă vrem acest lucru.

Calendar ortodox 1 martie 2021. Mare sărbătoare pentru creștini

În Liban, în vremea împăratului Traian, trăia o frumoasă femeie pe nume Evdochia. Aceasta era extrem de atrăgătoare și scopul ei era să înșele cât mai mulți bărbați, trecând bogățiile lor în contul ei. Astfel, curând ea putea să-l facă invidios pe împărat cu toată averea sa.

Într-o zi, când în acel ținut de a sosit un călugăr pelerin pe nume Gherman, aceasta l-a auzit atunci când citea din biblie și cum cântă psalmi. El a citit despre judecată înfricoșătoare a lui Dumnezeu, despre cum toți cei care păcătuiesc vor ajunge în iad și acolo vor fi chinuiți pentru vecii. Tânăra avea geamul deschis în acel moment, iar cum camera ei se află în apropiere, auzit tot ce spunea călugărul. Atunci ea s-a temut pentru viața ei și pentru înfricoșătoarea judecată ce urma s-o aștepte, dacă ar fi continuat pe acel drum al pierzaniei.

Apoi, ea a primit botezul și a fost dusă la o mănăstire de către călugărul Gherman. Afăptuite multe minuni în timpul vieții sale, inclusiv a înviat un bărbat ce venise pentru atrage din nou în viața lumească și când aceasta a refuzat el la murit pe loc. A mai trăit 56 de ani după ce a primit botezul și a murit prin moarte mucenicească după ce am fost ucisă de guvernatorul Vicențiu.

Calendar ortodox 1 martie 2021. Ce rugăciune se spune

Troparul Sfintei Cuvioase Muceniţe Evdochia

Glasul al 4-lea.

Mieluşeaua Ta, Iisuse, Evdochia, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un milostiv, mântuiește sufletele noastre.

Calendar ortodox 1 martie 2021. Rugăciunea zilei

Condacul Sfintei Cuvioase Muceniţe Evdochia

Glasul al 4-lea.

Vitejeşte nevoindu-te întru pătimirea ta, ne luminezi cu revărsarea minunilor, prealăudată, pe noi cei ce alergăm la dumnezeiasca ta biserică şi bucurându-ne te rugăm Cuvioasă Muceniţă Evdochia, ca să ne mântuim de neputinţele cele sufleteşti şi să primim dar de tămăduiri.

Calendar ortodox 1 martie 2021. Ce alți sfinți mai sunt sărbătoriți

La 1 martie, în calendarul ortodox 2021, mai sunt pomeniţi și alți sfinți de către creștinii-ortodocși.

Sfânta Domnina din Cir;

Sfânta Muceniă Antonina;

Sfinţii Marcel şi Anton;

Sfinţii Mucenici Silvestru şi Sofronie;

Sfinţii Mucenici Nestorian şi Tribimiu;

Sfinţii Mucenici Harisie, Nichifor şi Agapie;

Cuviosul Agapie

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: