Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 10 august 2020. Ce sfânt sărbătoresc creștin ortodocșii

Calendar ortodox 10 august 2020. Ce sfânt sărbătoresc creștin ortodocșii

Calendar ortodox 10 august 2020

Calendar ortodox 10 august 2020. Sfântul Lavrentie este sărbătorit în fiecare an pe 10 august de credincioșii români. Tot astăzi sunt prăznuiți Sfântul Iron, filosoful și Sfinții șase Mucenici care au murit în Vizie.

Calendar ortodox 10 august 2020. Sfântul Lavrentie

Sfântul Lavrentie a trăit în secolul al III-lea, fiind arhidiaconul episcopului Sixt. Din cauza uciderii asupra creștinilor, Sixt a fost judecat, împreună cu doi dintre diaconii săi, Felicissimus și Agapitus. După arestarea acestora, Lavrentie a vândut vasele bisericii și a împărțit banii oamenilor săraci.

Când Sixt este dus pe Via Appia, spre a fi ucis, Sfântul Lavrentie i-a ieșit în față și i-a spus : „Nu ma lasa, Parinte Sfant, pentru ca am impartit deja comorile pe care mi le-ai incredintat”. Dupa ce a rostit aceste cuvinte, a fost luat de soldati si somat sa-i daruiasca imparatului comorile de care vorbise. Ca imparatul sa cunoasca despre ce comori era vorba, Lavrentie va chema schiopii, orbii, bolnavii care se bucurasera de banii dati de Lavrentie. .

Supărați, i s-a cerut acestuia să se închină idolilor, a refuzata și a fost închis în temniță. Aici a fost momentul în care l-a vindecat pe Lucillus de la orbire, apoi l-a botezat.

După ce a trăit prin mai multe chinuri, acesta a fost întins pe grătar așezat pe cărbuni aprinși. Lavrentie le-a spus „Eu ma dau ca jertfa placut mirositoare singurului Dumnezeu adevarat, pentru ca jertfa ce se cuvine lui Dumnezeu este o inima infranta si smerita” (Psalmii 50 :18). Acesta și-a dat ultima suflare după ce a fost întors pe partea cealaltă.

Troparul Sfântului Mucenic Laurențiu Arhidiaconul, glasul al 4-lea

Mucenicul Tău, Doamne, Laurențiu, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: