Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 10 august 2020. Cui trebuie să îi spui la mulți ani

Calendar ortodox 10 august 2020. Cui trebuie să îi spui la mulți ani

Sfântul Laurențiu

Calendar ortodox 10 august 2020. La această dată, credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Laurențiu Arhidiaconul. Credincioșii îi sărbătoresc și pe Sfântul Iron, filosoful și pe cei șase sfinţi Mucenici care au murit în Vizie.

Viața Sfântului Mucenic Laurențiu Arhidiaconul, sărbătorit de creștini pe 10 august

Încă de mic, Sfântul Laurențiu a dus o viață plină de credință. Astfel, el a ajuns de tânăr lângă papa Sixt și a fost unul dintre diaconii lui. Atunci când acesta împreună cu alți ucenici ai său au fost prinși de împăratul ce îi prigonea pe creștini, Sfântul Laurențiu a decis că vrea să fie și el întemnițat să sufere cu ei, dar papa nu l-a lăsat, ci l-a învățat ce să facă mai departe cu averea bisericii.

Astfel, Sfântul Laurențiu a fost cel care a împărțit averea bisericii celor săraci. El i-a vindecat și pe cei cu boli trupești. Apoi, după ce a făcut aceste lucruri, s-a dus la temnița Papei Sixt și l-a anunțat că a terminatg de împărțit comoara. Atunci, el a fost auzit de împărat, care a dat ordin ca Sfântul Laurențiu să fie întemnițat până spune unde anume este comoara respectivă.

În închisoare, el a botezat mulți orbi care și-au recăpătat vederea. Sfântul a fost ucis în chinuri, după ce i-a adus împăratului „comoara”: toți oamenii pe care îi ajutase.

Troparul Sfântului Mucenic Laurențiu Arhidiaconul

Glasul al 4-lea

Mucenicul Tău, Doamne, Laurențiu, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Condacul Sfântului Mucenic Laurențiu Arhidiaconul

Glasul al 2-lea

Cele de sus căutând de tot necazul ne izbăvim, de Dumnezeu Născătoare.

Cu Foc Dumnezeiesc aprinzându-ţi inima ta, focul patimilor până la sfârşit în cenuşă l-ai întors, întărirea pătimitorilor, de Dumnezeu purtătorule, Mucenice Laurențiu. Şi în chinuri fiind, ai strigat cu credinţă: nimeni nu mă va despărţi pe mine de dragostea lui Hristos

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: