Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 10 martie 2021. Este mare sărbătoare

Calendar ortodox 10 martie 2021. Este mare sărbătoare

GALERIE FOTO (2) Calendar ortodox 10 martie 2021

Calendar ortodox 10 martie 2021. Este mare sărbătoare în ziua aceasta pentru toți creștinii, pentru că are loc pomenirea Sfinţilor Mucenici Codrat, Ciprian, Dionisie.

Calendar ortodox 10 martie 2021. Viața sfinților mucenici de pe 10 martie

În vremea împăraților Valerian și Deciu, o tânără femeie creștină pe nume Rafina din cetatea Corint, a plecat în pustietate fiind însărcinată cu primul ei copil.

De teama prigonirilor și de teama că va fi prinsă și chinuită în fel și chip, aceasta a decis să își nască pruncul în pustietate .Aceasta a reușit să dea viață unui băiețel sănătos, căruia i-a pus numele Codrat. La puțin timp după naștere, aceasta a murit, iar pruncul a rămas în grija lui Dumnezeu.

Acesta a fost hrănit cu polen și primea apă de la Duhul Sfânt. El a fost descoperit abia după mult timp de niște creștini și luat în grijă acestora unde a fost dus la mănăstire.Totuși, el nu suporta haosul din oraș așa că pleca mereu în pustietate.

Printre prietenii lui se aflau și Ciprian, Dionisie, Anecton, Pavel şi Crescent și tot atunci și-au dat viața și Hariesa, Nunehia, Vasilisa, Nica, Gali, Galina, Teodora.

Toți aceștia au fost capturați de o slugă împăratului Deciu, care i-a judecat și i-a bătut și torturat. Apoi au fost dați afară din cetate și tăiat cu sabia. Toți aceștia și-au dat sufletul către domnul.

Calendar ortodox 10 martie 2021. Ce rugăciune se spune

Troparul Sfinţilor Mucenici Codrat, Ciprian, Dionisie şi al celor împreună cu dânşii

Glasul al 4-lea

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nesctricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Calendar ortodox 10 martie 2021. Mare sărbătoare pentru creștini

Condacul Sfinţilor Mucenici Codrat, Ciprian, Dionisie şi al celor împreună cu dânşii

Glasul 1

Ceata îngerilor, ceata mucenicilor, şi a Apostolilor Tăi, Cuvântule, se roagă totdeauna multei milostivirii Tale, Iubitorule de oameni, milueşte-i pe toţi, pentru Născătoarea de Dumnezeu, ca un îndurat.

Mărirea cea de şase ori numărată a mucenicilor lui Hristos să o lăudăm noi credincioşii, cu cântări: pe Sfinţii Mucenici Codrat şi pe Ciprian, pe Anecton şi pe Crescent, pe Pavel şi pe Dionisie. Că aceştia s-au nevoit până la tăiere şi moarte şi primind cununile nestricăciunii, se roagă pentru sufletele noastre.

Calendar ortodox 10 martie 2021. Ce alți sfinți sunt sărbătoriți

Tot pe data de 10 martie, în calendarul ortodox 2021 mai sunt pomeniţi și alți sfinți. Iată care este numele acestora:

Sfânta Cuvioasă Anastasia; Sfântul Marcian;

Sfântul Mucenic Mihail din Agrafa.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: