Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 12 februarie 2021. Un mare sfânt e cinstit de Biserică

Calendar ortodox 12 februarie 2021. Un mare sfânt e cinstit de Biserică

Calendar ortodox 12 februarie 2021.

Calendar ortodox 12 februarie 2021. Este mare sărbătoare în ziua aceasta pentru toți creștinii, pentru că are loc pomenirea Sfântului Ierarh Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei celei Mari. Acesta a fost un exemplu de credință, care a îndurat multe pentru Hristos.

Calendar ortodox 12 februarie 2021. Viața Sfântului Ierarh Meletie

Sfântul Ierarh Meletie s-a născut în Armenia de azi, iar părinții lui au fost oameni cu frică de Dumnezeu, care l-au învățat pe fiul lor totul despre creștinism. Apoi, parcursul lui a fost unul bisericesc, el fiind forțat de creștini să accepte să fie episcop al Sevastiei, iar mai apoi pe cel din Veria Siriei. După aceea, el chiar a ajuns arhiereu al Antohiei în timpul lui Constantin al II-lea.

A fost scos de pe scaunul arhieresc de trei ori, de fiecare dată când ereticii puneau stăpânire pe cetate, dar de fiecare Sfântul Ierarh Meletie a fost adus înapoi de credincioșii pe care îi păstorea. El a stat în exil tot de trei ori, dar s-a întors de fiecare dată. A fost cel care l-a botezat pe Sfântul Ioan Gură de Aur. Mai mult, el a participat și al al doilea Sinod Ecumenic, unde a învățat despre taina Sfintei Treimi.

Calendar ortodox 12 februarie 2021. Canon de rugăciune

Troparul Sfântului Ierarh Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei celei Mari

Glasul al 4-lea

Îndreptător credinţei şi chip blândeţelor, învăţător înfrânârii te-a arătat pe tine, turmei tale, adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai dobândit cu smerenia cele înalte şi cu sărăcia cele bogate; Părinte Ierarhe Meletie, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Calendar ortodox 12 februarie 2021. Ce rugăciune se spune

Condacul Sfântului Ierarh Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei celei Mari

Glasul al 2-lea

Cu curgerea sângelui tău adăpându-se Biserica lui Hristos, odrăsleşte din Dumnezeiasca sămânţă dogma pe care o avem de la părinţi, cuvioase.

Cu obiceiurile Ortodoxiei împodobindu-te, te-ai arătat ocrotitor şi apărător al Bisericii, Sfinte Preafericite Meletie, luminând marginile cu învăţăturile, luminătorule preastrălucit al Bisericii.

Calendar ortodox 12 februarie 2021. Ce alți sfinți mai sunt pomeniți

Tot pe data de  12 februarie, în calendarul ortodox din anul 2021 mai sunt pomeniţi și alți sfinți care au făcut lucruri remarcabile pentru credința lor. Iată despre cine este vorba:

Sfântul Ierarh Alexie, Mitropolitul Moscovei si al Intregii Rusii

Preacuvioasa Maria;

Părintele nostru Antonie, arhiepiscopul Constantinopolului;

Sfinţii Satornic şi Plutin;

Sfântul Mucenic Hristea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: