Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 16 iulie 2020. Ce mare sfânt este sărbătorit joi

Calendar ortodox 16 iulie 2020. Ce mare sfânt este sărbătorit joi

sfântul zilei

Calendar ortodox 16 iulie 2020. În această zi este sărbătorit Sfântului Sfinţit Mucenic Atinoghen, un mare simbol al credinței. Tot la această dată se face și pomenirea Sfântului Mucenic Avudim; Sfântului Mucenic Faust; Sfântului Antioh, fratele Sfântului Mucenic Platon; Sfinților 15.000 de mucenici din Pisidia; Sfinților Părinți care au participat la al IV-lea Sinod Ecumenic de la Calcedon.

Viața Sfântului Sfințit Mucenic Atinoghen, sărbătorit pe 16 iulie

Sfântul a dus o viață dreaptă încă de la nașterea sa, iar când a fost momentul, e plecat în lumea călugăriei. Sfântul Atinoghen locuia alături de zece ucenici, în mănăstirea de lângă cetatea Sevastiei.

Sfântul a trăit în vremea împăratului Dioclețian, când creștinii erau prigoniți, vânați și uciși.

El a fost supus multor chinuri pentru a renunța la credința sa, dar pentru că nu voia să renunțe la Hristos, Dregatorul Filomarh i-a provocat mari suferințe fizice.

Atunci când a fost decapitat și și-a dat sufletul în mâna lui Iisus, un înger a sosit și a spus „Astăzi, cu Mine și cu ucenicii tăi, vei fi în răi și toată dorința ta se va împlini”.

Troparul Sfântului Sfinţit Mucenic Atinoghen, cu cei 10 ucenici ai săi

Glasul 4

Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge Sfinţite Mucenice Atinoghen, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.
Condacul Sfântului Sfinţit Mucenic Atinoghen, cu cei 10 ucenici ai săi

Glasul 4

Cel Ce Te-ai înălţat…
Urmând cuvântului Stăpânului, ca un păstor ales ţi-ai pus sufletul tău pentru oile lui Hristos, Sfinţite Mucenice Atinoghen; pentru aceasta, te lăudăm şi împreună cu tine, pe cei zece ucenici ai tăi, care, ocârmuindu-se cu frica lui Dumnezeu şi cu învăţătura ta, au pătimit. Pentru aceea, ca pe nişte bineplăcuţi v-a încununat pe voi Stăpânul cu dreapta cea începătoare de viaţă. Pe Care rugaţi-L pentru noi toţi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: