Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 17 mai 2020. Creștinii îi sărbătoresc pe Sfinții Apostoli Andronic și pe soția sa, Iunia

Calendar ortodox 17 mai 2020. Creștinii îi sărbătoresc pe Sfinții Apostoli Andronic și pe soția sa, Iunia

Apostolii Andronic și Iunia

Calendar ortodox 17 mai 2020. În această zi îi sărbătorim pe Sfinții Apostoli Andronic și soția sa, Iunia. Tot pe această dată are loc și prăznuirea Sfântului Nicolae din Metsovo; Sfântului Mucenic Solohon; Sfinților Mucenici Pamfamir și Pamfilon; Sfinților Cuviosi Nectarie și Teofan, ctitorii Mănăstirii lui Varlaam, din Meteora.

Sărbătoarea Sfinților Apostoli Andronic și Iuniei, soția sa

Sfântul Apostol Andronic este vestit în ceata celor 70 de apostoli, deoarece el a crezut în Hristos chiar înainte de Sfântul Apostol Pavel, care este, de altfel, rudă cu el. Însuși Pavel vorbește de această legătură de rudenie, în epistola către Romani.

Închinaţi-vă lui Andronic şi Iuniei, rudeniile mele şi împreună robiţi cu mine, care sunt vestiţi între apostoli şi care au crezut în Hristos mai înainte de mine”, spunea Sfântul Pavel.

Sfântul Andronic a fost hirotonit episcol al Panomiei, dar acesta nu avea niciun tron fizic, stabilit într-un anume oraș. El se plimba peste tot în lume, călătorea și predica Cuvântul în lung și-n lat.

Alături de soția sa, Sfânta Iunia, el a luptat împotriva relelor din lume, învățndu-i pe oameni despre Hristos și vindecându-i cu puterile lor miraculoase pe cei bolnavi. Cei doi Apostoli au zidit multe biserici, în care creștinii să asculte tainele lui Dumnezeu și să afle credința cea dreaptă.

Pentru a face aceste biserici ale lui Dumnezeu, Sfinții Apostoli Andronic și soția lui au dărâmat capiștile idolilor, la care mulți se închinau.
Cei doi și-au dat viața pentru Hristos și așa au devenit sfinți mucenici și apostoli în ceata lui Dumnezeu. Sfintele lor moaște au fost descoperite în locașurile din Evghenia

Condacul Sfinţilor Apostoli Andronic şi al soţiei sale, Iunia

Cele de sus căutând…

Pe steaua cea prealuminoasă, care cu lumina dumnezeieştii înţelepciuni a luminat neamurile, pe Andronic, apostolul lui Hristos, împreună cu înţeleapta Iunia, care s-a nevoit cu dânsul în propovăduire, să-i lăudăm, strigând: rugaţi-vă neîncetat lui Hristos pentru noi toţi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: