Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 17 martie 2021. Zi de post

Calendar ortodox 17 martie 2021. Zi de post

GALERIE FOTO (2) Calendar ortodox 17 martie 2021

Calendar ortodox 17 martie 2021. Zi de post. Este sărbătorit un mare sfânt la această dată, care a schimbat viețile a sute de oameni prin credința sa.

Calendar ortodox 17 martie 2021. Zi de mare sărbătoare

Părinții săi au fost nobili înstăriți, cu mii de slugi dar și cu dorința de a-i ajuta pe cei aflați în nevoie. Mama sfântului Alexie s-a rugat foarte mult la Dumnezeu pentru a avea un copil. De la vârsta de șase ani la învățat retorică, gramatică și cărțile bisericești. Părinții lui au pregătit o fată pentru a se căsători cu ea atunci când el a ajuns la vârsta potrivită și el a fugit în noaptea nunții, plecând pe o corabie departe de locurile natale și a vândut tot ce avea.

Atunci, Sfântului Cuvios Alexie, omul lui Dumnezeu s-a așezat să cerșească la o biserică unde a stat vreme de 18 ani. Părinții lui l-au căutat îndelung și chiar s-au întâlnit cu el și au dat de pomană, dar nu și-au recunoscut propriul fiu.

El ajuns ulterior chiar să fie găzduit de propriul său tată care îi primea trimitea mâncare pe care el împărțea cu săracii. El stătea sub fereastra miresei lui și asculta jalea mamei sale și a soției. 17 ani a stat ca cerșetor în casa părinților și când a simțit că se apropie moartea scris pe o hârtie toată viața lui, împreună cu taine pe care nu mai mama sau soția le știau și și-a cerut iertare pentru suferința pe care le-am pricinuit. El a primit numele de omul lui Dumnezeu și însuși papa Inocențiu a venit să-l caute, dar l-au găsit mort și i-au pus trupul la mare cinste.

Calendar ortodox 17 martie 2021. Rugăciunea zilei

Troparul Sfântului Cuvios Alexie, omul lui Dumnezeu

Glasul al 8-lea

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Alexie, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

Calendar ortodox 17 martie 2021. Ce rugăciune trebuie spusă

Condacul Sfântului Mucenic Sabin Egipteanul

Glasul al 4-lea

Arătatu-Te-ai astăzi lumii și lumina Ta, Doamne, s-a însemnat peste noi, care cu cunoștință Te lăudăm. Venit-ai și Te-ai arătat, Lumina cea neapropiată.

Preacinstita prăznuire a Preafericitului Alexie săvârşind astăzi, cu dreapta credinţă să-l lăudăm, zicând: bucură-te, podoaba cea desfătată a cuvioşilor!

Glasul al 2-lea

Cele de sus căutând de tot necazul ne izbăvim, de Dumnezeu Născătoare.

Casa părinţilor tăi ca pe o casă străină socotind-o, ai rămas lângă ea, în chipul sărăciei; iar după mutarea din viaţă, cununa măririi primind, te-ai arătat minunat îngerilor din cer şi bucurie oamenilor pe pământ, Sfinte Părinte Alexie, omule al lui Dumnezeu.

Calendar ortodox 17 martie 2021. Ce alți sfinți sunt cinstiți

Tot pe data de 17 martie,  în calendarul ortodox 2021 mai sunt pomeniţi și alți sfinți. Este vorba despre:

Sfântul Mucenic Pavel;

Sfântul Cuvios Teostirict Marturisitorul;

Sfântul Mucenic Marin;

Sfântul Patrick, episcopul şi luminatorul Irlandei (383-461).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: