Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 21 august 2020. Ce sfânt mare este sărbătorit

Calendar ortodox 21 august 2020. Ce sfânt mare este sărbătorit

Calendar ortodox 21 august 2020

Calendar ortodox 21 august 2020. În fiecare an pe 21 august, creștin ortodocșii îl sărbătoresc pe Sfântul Apostol Tadeu, unul din cei șaptezeci de Apostoli.

Tot în această zi sunt prăznuiți Sfânta Mucenită Vasa, împreună cu copiii ei, Teognie, Agapie și Pistos și Sfânta Teoclita, făcătoare de minuni.

Calendar ortodox 21 august 2020. Sfântul Apostol Tadeu

Sfântul Aposotol Tadeu este unul din cei șaptezeci de Apostoli, acesta primind botezul de la Sfântul Ioan Botezătorul.

Acesta s-a născut în Edesa, fiind evreu de neam și cunoștea credința dumnezeiască. Tadeu s-a urcat în Ierusalim la închinăciune în zilele Sfântului Ioan Botezătorul și a fost fericit să audă propăvăduirea lui, fiind botezat în cele din urmă de acesta.

După ce l-a văzut pe Iisus Hristos, Tadeu a mers după eș și a fost numărat în grupul celor șaptezeci de apostoli mai mici, despre care se scrie în Evanghelie.

După patimirea cea de bunăvoie, după moartea lui Iisus și după învierea acestuia și la înălțarea la ceruri, Sfinții Apostoli s-au împărțit în toată lumea la propovăduire. Sfântul Tadeu a mers în Edesa, fiind trimis de Fiul Domnului.

După ce a intrat în casa unui evreu sub numele de Tobie, a început să facă minuni cu puterea lui Hristos, vindecând toate bolile. Așa au început să vină la el mulți oameni pentru a-i vindeca de boli.

După ce a vindecat atâta lume în Edesa, Sfântul Tadeu a mers în Mesopotamia, unde a luminat și a zidit multe biserici, și a străbătut cetățile Siriei. După care a mers la Virit, în cetatea Feniciei, unde a botezat mai mulți copii și și-a dat ultima suflare.

Rugăciune către Sf. Apostol Iuda Tadeu

O, Sfinte Iuda Tadeu, rudă a Domnului nostru Iisus Hristos, apostol şi martir glorios, strălucit în virtuţi şi puternic în minuni, credincios şi grabnic ajutător al celor ce te cinstesc şi se încred în tine, priveşte cu ochi milostivi la cel ce astăzi aleargă la tine şi cere mijlocirea ta. Tu ai dobândit de la Dumnezeu darul de a ajuta îndeosebi pe aceia care au pierdut aproape orice speranţă şi se află în pragul disperării. Priveşte deci la mine şi vezi în ce strâmtoare mă aflu. Viaţa mea este o viaţă de suferinţă. Zilele mele sunt pline de durere
şi necaz, sufletul meu este o mare de amărăciune. Cărările mele sunt pline de spini şi aproape nu trece o clipă fără suspine şi lacrimi şi fără griji mistuitoare care îmi macină toată puterea de viaţă. Neliniştea, disperarea şi lipsa de încredere în ajutorul de sus îmi copleşesc de multe ori sufletul, astfel încât mi se pare că providenţa dumnezeiască m-ar fi părasit. Atunci sufletul meu se umple de întuneric, credinţa se clatină, inima mea slăbeşte şi disperarea se furişează în suflet vrând să se facă stăpână peste mine. O, Sfinte Apostole, tu nu mă poţi lăsa în starea aceasta grozavă. La tine alerg, pe tine te rog ajută-mi. Ascultă te rog rugămintea pe care ţi-o fac! Nu mă voi depărta de tine până când nu mă vei asculta. Grăbeşte-te şi vino-mi te rog în ajutor şi nu lăsa ca încrederea mea în tine să fie ruşinată. Fă ca prin mijlocirea ta să se preamărească şi întru mine nesfârşita milostivire a lui
Dumnezeu. Ascultă-mi rugămintea mai ales în necazul cel mare pe care îl am acum şi dă-mi grabnicul tău ajutor în (se mărturiseşte necazul). Nu lăsa ca sufletul meu să rămână zdrobit de această lovitură a durerii şi să cadă în disperare. Ascultă-mă o Sfinte Iuda Tadeu, împlineşte-mi rugămintea şi eu îţi voi fi recunoscător în toate zilele vieţii mele. Te voi cinsti ca pe cel mai de seamă ajutător al meu. Voi mulţumi lui Dumnezeu pentru mijlocirea ta şi voi răspândi pe cât îmi va sta în putere cinstirea ta între oameni. Amin!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: