Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 24 martie 2021. Două sărbători importante pentru creștini

Calendar ortodox 24 martie 2021. Două sărbători importante pentru creștini

Calendar ortodox 24 martie 2021

Calendar ortodox 24 martie 2021. Este mare sărbătoare în ziua aceasta, din două motive, pentru că are loc cinstirea a două mari evenimente. Iată ce arată calendarul ortodox pentru ziua aceasta.

Calendar ortodox 24 martie 2021. Două sărbători importante pentru creștini

În ziua de 24 martie au loc două sărbători importante pentru creștini. Este vorba despre cinstirea Sfântului Zaharia, un preot foarte important din Egipt, dar și înainteprăznuirea Bunei Vestei, cea mai mare veste primită de omenire, anume că Dumnezeu se va întrupa și va coborî pe pământ, printre muritori.

Sfântul Cuvios Zaharia a simțit chemarea lui Dumnezeu, așa că și-a lăsat copiii și soția, pentru a se călugări și a pleca departe de viața lumească și tot ceea ce reprezenta ea.

Ziua de 24 martie este, totodată, și cea dinaintea unui praznic împărătesc. Este vorba despre primirea veștii, de către Maica Domnului, că este cea aleasă pentru a-I da naștere lui Hristos Dumnezeu.

Este una dintre cele mai importante zile pentru credința creștină, fiindcă este anunțarea momentului că Dumnezeu s-a făcut om, pentru iertarea păcatelor noastre.

“Bucură-te, cea Plină de har, Domnul este cu tine!”, i-a spus Arhanghelul Gavriil Fecioarei Maria, dându-I vestea cea mare.

Calendar ortodox 24 martie 2021

Tropar la Praznicul Înainteprăznuirii Bunei Vestiri

Glasul al 4-lea

Astăzi începutul bucuriei a toată lumea îndeamnă a lăuda Înainteprăznuirea, că iată, Arhanghelul Gavriil vine, aducând Fecioarei Buna Vestire şi către dânsa strigă: Bucură-te, cea Plină de har, Domnul este cu tine!

Condac la Praznicul Înainteprăznuirii Bunei Vestiri

Glasul al 8-lea

Apărătoare Doamnă, pentru biruinţa, mulţumiri, izbăvindu-ne din nevoi, aducem ţie, Născătoare de Dumnezeu, noi, robii tăi. Ci, ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, slobozeşte-ne din toate nevoile, ca să strigăm ţie: Bucură-te, Mireasă, pururea Fecioară!

Tu eşti Începutul mântuirii noastre, a tuturor celor de pe pământ, Născătoare de Dumnezeu. Căci Dumnezeiescul slujitor, mai marele începător al cetelor, Arhanghelul Gavriil, a fost trimis din cer să stea înaintea ta şi ţi-a adus bucurie, Ceea ce eşti cu har Dăruită. Pentru aceasta, toţi strigăm ţie: Bucură-te, Mireasă Nenuntită!

Calendar ortodox 24 martie 2021. Rugăciunea zilei

SEDELNA, glasul al 3-lea. Podobie: De frumuseţea Fecioriei tale…

Astăzi toată făptura se bucură, că Îngerul zice ţie: Bucură-te! Binecuvântată Cu­rată, Maica lui Hristos cea fără prihană. Astăzi viclenia şarpe­lui se întunecă, pentru că legă­tura blestemului strămoşului se desface. Pentru aceasta şi noi strigăm: Bucură-te, Ceea ce eşti Plină de har!

SEDELNA Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, glasul al 3-lea. Podobie: De frumuseţea Fecioriei tale…

Cu venirea Preasfântului Duh, pe Cel împreună cu Tatăl pe Scaun Şezător şi de o Fiinţă, prin glasul Arhanghelului L-ai zămislit, de Dumnezeu Născă­toare, Ceea ce eşti chemarea din nou a lui Adam.

Calendar ortodox 24 martie 2021. Ce alți sfinți sunt sărbătoriți

Tot pe data de 24 martie în calendarul ortodox 2021 mai sunt pomeniţi și alți sfinți. Este vorba despre:

Sfântul Artemon, episcopul Seleuciei din Pisidia;

Sfântul Mucenic Artemon, preot din Laodiceea;

Sfântul Cuvios Zaharia din Sketis (Egipt);

Cei opt sfinţi mucenici din Cezareea Palestinei;

Sfântul Cuvios Martin Tebeul;

Sfântul Sfinţitul Mucenic Partenie, patriarhul Constantinopolului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: