Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 3 martie 2021. Mare sărbătoare pentru creștini

Calendar ortodox 3 martie 2021. Mare sărbătoare pentru creștini

Calendar ortodox 3 martie 2021

Calendar ortodox 3 martie 2021. Mare sărbătoare pentru creștini în ziua aceasta, pentru că sunt sărbătoriți trei mari sfinți.

Calendar ortodox 3 martie 2021. Ce sfinți sunt sărbătoriți

Eutropie, Cleonic şi Vasilisc erau prieteni și aveau o relație foarte bună. Erau tovarăși ai sfântului Teodor Tiron, Vasilic fiindu-i mai mult decât atât. Cei doi erau chiar înrudiți, băiatul fiindu-i nepotul lui Teodor Tiron, care a fost ucis de guvernator pentru că avea credința în Hristos și nu a vrut să se închine la idoli.

Guvernatorul a murit la scurt timp după aceea, spații după ce l-a ucis pe Teodor Tiron. Și în locul lui a fost numit un alt guvernator, un om chiar mai rău, care a adus multe chinuri celor care credeau în Hristos.

Când guvernatorul a văzut templul zeiței mame care a fost ars de Teodor Tiron înainte de moarte s-a înfuriat și a decis că toți tovarășii lui trebui aduși la judecată.

Cei trei sfinți se aveau ca frații iar doi dintre ei chiar aveau aceeași.E o primit cu bucurie chemarea la judecată  a guvrnatorului. Guvernatorul le-a promis o mulțime de lucruri lumești, iar dacă nu se conformează vor primi tortură și o moarte. Desigur că nu au acceptat propunerea făcută de el și au fost chinuiți în diferite feluri. Sfinții Eutropie și Cleonic au fost uciși înainte, iar Vasilic a mai rămas în temniță mult timp după aceea.

Calendar ortodox 3 martie 2021. Ce rugăciune se rostește

Troparul Sfinţilor Mucenici Eutropie, Cleonic şi Vasilisc

Glasul al 4-lea.

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nesctricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Rugăciunea zilei de 3 martie din cașendarul ortodox

Condacul Sfinţilor Mucenici Eutropie, Cleonic şi Vasilisc

Glasul al 2-lea

Luminători luminoşi v-aţi arătat, Dumnezeieşti mucenici, cei trei la număr şi cu strălu­cirile minunilor voastre, lumi­naţi toată zidirea, alungând pu­rurea noaptea cea adâncă a ne­putinţelor şi rugându-vă lui Hristos Dumnezeu să ne dăru­iască nouă mare milă.

SEDELNA, glasul 1. Podobie: Mormântul Tău…

Treimea mucenicilor a măr­turisit înaintea poporului celui mult pe Preaslăvita Treime şi pătimind, cu Cetele celor fără de trup s-a numărat. Pe aceştia, astăzi, să-i lăudăm cu credinţă, prăznuind pomenirea lor cea sfinţită şi aducătoare de veselie lumii.

Calendar ortodox 3 martie 2021. Ce sfinți mai sunt pomeniți

La 3 martie  în calendarul ortodox 2021 mai sunt pomeniţi și alți sfinți. Iată despre cine este vorba:

Sfântul Mucenic Teodoret;

Sfinţii Zenon si Zoil;

Sfânta Cuvioase Piamun.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: