Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 31 iulie 2020. Este sărbătorit un mare sfânt

Calendar ortodox 31 iulie 2020. Este sărbătorit un mare sfânt

Calendar crestin

Calendar ortodox 31 iulie 2020. În această zi, toți creștinii îl cinstesc pe Sfântul și Dreptul Evdochim. Tot atunci, are loc și pomenirea pentru Înainteprăznuirea scoaterii Sfintei Cruci; Sfinţirea Bisericii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, din Vlaherne; Sfântul Iosif din Arimateea; Sfinţii doisprezece mucenici romani.

Viața Sfântului și Dreptului Evdochim, sărbătorit pe 31 iulie

Sfântul Evdochin s-a născut într-o familie plină de credință din Capadocia. Încă de mic, el a preferat întotdeauna să stea să citească, să se roage sau să participe la sfintele slijbe, în locul jocului pe afară. Era foarte isteț, așa că nu cădea pradă prietenilor lui atunci când îl chemau la desfânare sau petreceri.

El a ajuns chiar guvernator al Capadociei, la propunerea împăratului Teofil. La doar 33, Sfântul Evdochim s-a stins din viață, împăcat cu Dumnezeu.

Troparul Sfântului şi Dreptul Evdochim

Glasul al 4-lea

 

Cel Ce te-a chemat pe tine de pe pământ la cereştile locaşuri păzeşte şi după moarte nevătămat trupul tău, sfinte; că tu, cu curăţie şi cu cinstită viaţă, fericite, ai vieţuit, nespurcându-ţi trupul, pentru aceasta, cu îndrăznire roagă pe Hristos Dumnezeu să ne mântuiască pe noi.

Condacul Sfântului şi Dreptul Evdochim

Glasul al 2-lea

Pe cele de sus dorindu-le, împreună cu cele din înălţime te-ai împreunat, cu urcuşurile cele dumnezeieşti ale faptelor bune; căruţă de foc sufletul ţi l-ai săvârşit, Preafericite Evdochim. Şi pe pământ vieţuind ca şi când nu ai fi avut trup, Ziditorului tuturor ai bineplăcut.

 

Glasul al 3-lea

Fecioara astăzi pre Cel mai presus de fiinţă naşte, iar pământul peştera Celui neapropiat aduce. Îngerii cu păstorii slavoslovesc, iar magii cu steaua călătoresc. Că pentru noi s-a născut prunc tânăr, Dumnezeu cel mai înainte de veci.

 

Cinstită pomenirea ta astăzi pe noi ne-a adunat la dumnezeiasca raclă a moaştelor tale. Căci pentru toţi cei ce se apropie şi se închină, se alungă toată vătămarea demonilor şi se izbăvesc degrab de felurite boli, Fericite Evdochim.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: