Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 5 martie 2021. Este sărbătorit un sfânt făcător de minuni

Calendar ortodox 5 martie 2021. Este sărbătorit un sfânt făcător de minuni

Sfântului Mucenic Conon din Isauria

Calendar ortodox 5 martie 2021. Este mare sărbătoare pentru toți creștinii la această dată, fiind celebrat un mare sfânt, ce a făcut multe minuni.

Calendar ortodox 5 martie 2021. Ce sfânt e sărbătorit

În fiecare an, pe data de 5 martie, creştinii îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Conon din Isauria. Sfântul s-a născut în timpul propovăduirilor apostolice, dar nu a urmat calea monahiei. Părinții lui, pe nume Nestor și Nada, au decis să-l căsătorească cu o tânără fecioară pe nume Ana, atunci când el a ajuns la vârsta maturității.

Chiar înainte de nuntă, Sfântului Mucenic Conon din Isauria, i s-a arătat arhanghelul Mihail și l-a dus la un pârâu și l-a botezat .Atunci când a venit noaptea nunţii, el și mireasa lui au decis că vor să trăiască în lumină și în curăție, astfel că și-au păsatrat fecioria și credința în Hristos.

Sfântul a făcut multe minuni. Se povestește că o dată a suflat viață într-un idol, iar acesta când aprins scânteia vieții, a început să-l mărturisească pe Hristos și toți cei de față au început și ei să creadă. Apoi, o mulțime de duhuri rele s-au strâns pentru a-l învinge, dar prin rugăciune, sfântul a reușit să-i domolească și să-i facă să muncească. Când au început prigoane le asupra creștinilor Sfântul Mucenic Conon din Isauria a fost prins și l-au bătut, dar în ajutorul lui au venit toți oamenii din cetate și l-au scăpat. Sfântul Mucenic Conon din Isauria a mai trăit doi ani după aceea și s-a făcut o biserică pe locul casei sale.

Calendar ortodox 5 martie 2021. Ce rugăciune se spune

Troparul Sfântului Mucenic Conon din Isauria

Glasul al 4-lea.

Mucenicul Tău, Doamne, Conon, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Calendar ortodox 5 martie 2021. Rugăciunea zilei

Condacul Sfântului Mucenic Conon din Isauria

Glasul al 3-lea

Cu curăţie, ca un înger, vieţuind pe pământ, încă de aici te-ai învrednicit a fi vorbitor cu îngerii, şi pe părintele tău l-ai adus la cunoştinţa lui Hristos. Şi pătimind până la sânge, pe Hristos Dumnezeu L-ai mărturisit, Sfinte Mucenice Conon; roagă-te neîncetat lui Hristos, pentru noi toţi.

SEDELNA, glasul 1. Podobie: Mormântul Tău…

Din pruncie lipindu-te de Dumnezeu, purtătorule de Dumnezeu, te-ai arătat vas cin­stit al Duhului şi duhurile cele preaviclene le-ai supus şi nevoindu-te, te-ai mărit, după vrednicie. Pentru aceasta toţi, cu credinţă, prăznuim sfântă pomenirea ta.

Calendar ortodox 5 martie 2021. Ce alți sfinți mai sunt sărbătoriți

Tot pe data de 5 martie,  în calendarul ortodox 2021, mai sunt pomeniţi și alți sfinți. Este vorba despre:

Sfântul Mucenic Conon, grădinarul

Sfânta Muceniţă Iraida;

Sfântul Cuvios Marcu Ascetul;

Sfântul Mucenic Evloghiu din Palestina;

Sfântul Mucenic Evlampiu;

Sfântul Mucenic Arhelau şi 152 de mucenici;

Sfântul Mucenic Ioan Bulgarul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: