Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 9 august 2020. Ce sfânt este sărbătorit

Calendar ortodox 9 august 2020. Ce sfânt este sărbătorit

Sfântul Matia

Calendar ortodox 9 august 2020. În această zi creștin ortodocșii îl prăznuiesc pe Sfântul Matia, cel ales în rândul celor doisprezece Apostoli, în locul lui Iuda Iscarioteanul, prin tragere la sorți.

Tot în această zi sunt sărbătoriți Sfinții zece mucenici, care au mărturisit pentru Sfânta Icoană a Mântuitorului, Iulian, Marchian, Ioan, Iacov, Alexie, Dimitrie, Fotie, Petru, Leontie și Maria Patrichia.

Calendar ortodox 9 august 2020. Sfântul Matia

Sfântul Matia este sărbătorit în fiecare an pe 9 august de toți credincioșii. Acesta a fost ales în rândul celor doispreze Apostoli. Matia s-a născut în Betleem, în tribul lui Iuda, studiind Cărțile Legii cu Sfântul și Dreptul Simeon. La un moment dat a făcut parte din cei șaptezeci de Apostoli, vestiind Evanghelia lui Hristos în Iudeen, Macedonia și Etiopia.

După Învierea lui Iisus Hristos, Matia s-a numărat printre cei 12 Sfinți Apostoli mai mari, în locul lui Iuda, care căzuse. După primirea Mântuitorului, apostolii au fost împărțiți, Sfântul Matia fiind sortit să meargă în Iudeea, să propovăduiască pe Hristos.

Acolo a fost chinuit, a suferit mai multe torturi, ars, dar cu ajutorul lui Iisus acesta a rezistat și le-a primit cu bucurie. Ddupă ce s-a făcut nevăzut timp de trei zile, apostolul s-a dat pe mâinile celor care îl chinuise, care l-au închis în temniță, dar Domnul i-a deschis ușile temniței.

Sfântul Matia îi vindeca pe cei bolnavi, pe cei orbi, fiind trimis de Dumnezeu. Acesta a fost bătut cu pietre pentru că nu se lepăda de credința pentru Dumnezeu. Pentru a nu fi acuzați de ucidere nedreaptă, i-au tăiat capul. Moaștele Sfântului Matia au fost aduse la Roma de împărăteasa Elena, iar o parte din ele au fost trimise în Trier, cel mai vechi oraș din Germania.

Troparul Sfantului Apostol Matia, glasul al 3-lea:

Sfinte Apostole Matia, roagă pe milostivul Dumnezeu, ca să dăruiască iertare de greşeli sufletelor noastre.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: