Redactia.ro
Home » Știri » Când începe vaccinarea populației generale! Listele de așteptare se deschid din 15 martie

Când începe vaccinarea populației generale! Listele de așteptare se deschid din 15 martie

Când începe vaccinarea populației generale! Listele de așteptare se deschid din 15 martie

Când începe vaccinarea populației generale? Valeriu Gheorghiță a explicat cum vor proceda cei care doresc să se înscrie pentru vaccinare începând din 15 martie. 

Când începe vaccinarea populației generale

Începând din 15 martie vor fi deschise liste de așteptare pentru fiecare centru de vaccinare, liste pe care se vor putea înscrie inclusiv persoanele eligibile pentru etapa a treia de vaccinare. Prioritate vor avea în continuare persoanele vulnerabile și angajații din sectoarele esențiale.

Potrivit coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, imunizarea efectivă a populației generale va începe după jumătatea lunii aprilie. Până atunci, aceste persoane se vor putea înscrie pe listele de așteptare, care vor fi prioritizate pentru persoanele vulnerabile.

„Se păstrează proporția de 75% – 25%. Pe 75% din locuri vor fi notificate persoanele vulnerabile și 25% cele care deservesc activități esențiale. În etapa a 3-a în funcție de gradul de ocupare, pe locurile care rămân disponibile vom notifica și persoanele aferente etapei a treia de vaccinare. (…) Momentul efectiv când o persoană din etapa a 3-a va putea fi vaccinată nu aș putea să vă spun, dar probabil după jumătatea a doua a lunii aprilie. Este important să vedem care va fi nivelul de ocupare al acestei liste de așteptare. Sunt peste 1 milion de persoane care au cont în platformă și nu au avut un loc. Sunt persoane eligibile pentru etapa a doua. Acest transfer către lista de așteptare nu se face automat. Vor trebui să opteze pentru lista de așteptare dintr-un centru”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Listele de așteptare se deschid din 15 martie

Începând cu data de 15 martie vor fi deschise listele de așteptare la nivelul fiecărui centru de vaccinare, anunță coordonatorul campaniei naționale, care explică și cum se vor face programările.

”Acestă listă de așteptare va fi disponibilă din data de 15 martie. Practic modalitatea de înscriere a persoanelor în platformă rămâne similară. Fiecare persoană când intră în cont va alege opțiunea de a se programa în această listă prin alegerea unui centru. Fiecare centru va avea o listă de așteptare. În momentul în care în respectivul centru de vaccinare vor fi locuri disponibile, persoana va fi notificată prin SMS și email și va avea acel loc liber pentru 24 de ore timp în care va confirma programarea. Ca atare, trebuie să înțelegem că după 15 martie centrele de vaccinare vor putea fi vizualizate doar din lista de așteptare. Platoforma va notifica în primul rând persoanele de pe lista de așteptare. Ne așteptăm ca locurile să fie ocupate din lista de așteptare. După 15 martie vom încuraja programarea prin această listă de așteptare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Potrivit strategiei naționale modificate de guvern în luna ianuarie, în etapa a treia de vaccinare, au prioritate, înaintea populației adulte, persoane care își desfășoară activitatea în cadrul unor unități, operatori economici cu risc ridicat de infectare al personalului propriu din domenii precum industria extractivă și prelucrătoare, hoteluri și restaurante, lucrătorii din domeniul de întreținere corporală, coafură și alte, activități de înfrumusețare, persoane care asigură infrastructura de comunicații, bibliotecari sau deținuți.

Până la 1 martie au fost vaccinate în total 946.781 de persoane, dintre care 618.241 cu două doze. Până acum România a primit 2,3 milioane de doze de vaccin. Din acestea au fost risipite 3.320 de doze. La data de 1 martie sunt deschise în total 435 de centre de vaccinare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: