Redactia.ro
Home » Știri » Când se dă drumul la căldură în Capitală? Ce condiții trebuie respectate

Când se dă drumul la căldură în Capitală? Ce condiții trebuie respectate

Caldura

Temperaturile scăzute din ultimele zile îi determină pe reprezentanții Termoenergetica să ia măsuri pentru a nu-i lasă pe bucureșteni să înghețe în casă, mai ales că în ultima vreme, au avut și probleme cu apa caldă. Așadar, compania anunță că în cursul zilei de miercuri, încep probele pentru căldură.

Când se dă drumul la căldură

Reprezentanții Termoenergetica anunță într-un comunicat că încep de miercuri să facă probe la căldură, în Capitală, având în vedere temperaturile scăzute din ultimele zile. Compania a mai menţionat că acţiunea se derulează datorită solicitărilor spitalelor, școlilor, grădinițelor sau a căminelor de bătrâni.

Probele la cald se vor desfăşura astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară scade, toţi consumatorii să beneficieze în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire. Vă reamintim că instituţia noastră a început furnizarea căldurii la cerere spitalelor, şcolilor, grădiniţelor, căminelor de bătrâni, precum şi tuturor celorlalte instituţii care au solicitat acest lucru”, precizează sursa citată.

Căldura se poate amâna. Cum?

Asociaţiile de proprietari care doresc amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire pot solicita în scris acest lucru, prin reprezentanţii legali, la registratura CMTEB, din str. Cavafii Vechi, nr. 15, la secţiile de termoficare de sector sau prin e-mail, la adresa relatii@cmteb.ro.

Nicușor Dan: ”Va fi o iarnă grea”

Nicușor Dan, primarul general ales al Capitalei, susține că pe bucureșteni îi așteaptă o iarnă grea, în condițiile în care sistemul de termoficare este „mai prost” decât cel de acum 3-4 ani. „Numărul de avarii e mult mai mare”.

Primarul general ales al Capitalei, Nicușor Dan, spune că tot ce va putea face va fi să se asigure că intervențiile la avarii vor fi executate rapid.

„O să urmeze o iarnă foarte grea, în care sistemul nostru este mult mai prost decât sistemul pe care l-am avut acum 3 sau 4 ani, în sensul că numărul de avarii e mult mai mare și fiecare bucureștean a văzut pe propria piele încă din această vară. Și atunci suntem nevoiți, pentru că nu avem timp, de la preluarea mandatului până la începutul iernii avem cam o lună, tot ce putem face e să facem un management de avarie, astfel încât să avem un stoc de materiale cu care să putem interveni, să avem echipe cu care să putem interveni și aici nu sunt suficienți oamenii de la Termoenergetica și va trebui să facem niște contracte în regim de urgență cu companii private care să fie capabile și ele să intervină”, a declarat Nicușor Dan, la RTV.

În opinia lui, din primăvară s-ar putea trece la înlocuirea conductelor vechi din sistemul de termoficare.

„La termoficare trebuie să accesăm acești bani europeni care sunt disponibili pentru București, pentru reabilitarea infrastructurii, pentru schimbarea cu tehnologii moderne a conductelor de pe inelul principal și să începem din primăvara asta să le schimbăm. Avem bani până în 2020. (…) Sunt conducte de 40-50 de ani vechime. Conducta nouă, din 1.000 de kilometri cât trebuie să schimbăm, s-a schimat un kilometru în acești 4 ani de mandat”, a mai spus Nicușor Dan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: