Redactia.ro
Home » Știri » Caniculă în România! Zonele afectate

Caniculă în România! Zonele afectate

Canicula sahariană cuprinde toată România! Temperaturile ating 40 de grade. Avertismentul climatologilor

 Iată zonele afectate de caniculă

Caniculă în România

Specialiștii în meteorologie previzionează că România se va confrunta cu zile de caniculă. Se pare că temperaturile vor atinge cotele cele mai ridicate spre sfârșitul săptămânii, în special vineri și sâmbătă, când termometrele vor înregistra între 33 și 36 de grade Celsius în Banat, sudul Crișanei, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și în unele zone din celelalte regiuni. Izolat, nu se exclud nici temperaturi mai înalte, de până la 36-38 de grade Celsius.

Cu toate acestea, această perioadă de căldură intensă nu va dura prea mult timp, deoarece în weekend va intra treptat în țară o masă de aer mai rece dinspre nord-vest. Din acest motiv, temperaturile vor scădea mai întâi în nordul și vestul țării, urmând ca apoi să scadă și în sud și est.

Atenţionare meteo de vijelii şi descărcări electrice

Meteorologii au emis miercuri o atenționare nowcasting de cod galben pentru mai multe localități, în ceea ce privește vremea rea, ploile abundente, vântul puternic și descărcările electrice.

Această atenționare a fost emisă de Agenția Națională de Meteorologie (ANM) și este valabilă până la ora 14:00 pentru mai multe localități din județul Buzău.

„Valabil de la: 21-06-2023 ora 13:15 până la: 21-06-2023 ora 14:00

În zona: Județul Buzău: Buzău, Vernești, Vadu Pașii, Merei, Mărăcineni, Săgeata, Țintești, Pietroasele, Gălbinași, Ulmeni, Stâlpu, Săpoca, Cilibia.

Se vor semnala: vor fi averse, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului”, informează ANM.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: