Redactia.ro
Home » Știri » Canoistul Leon Rotman l-a condus pe ultimul drum pe Ivan Patzaichin. Campionul olimpic a izbucnit în lacrimi

Canoistul Leon Rotman l-a condus pe ultimul drum pe Ivan Patzaichin. Campionul olimpic a izbucnit în lacrimi

GALERIE FOTO (7) Canoistul Leon Rotman l-a condus pe ultimul drum pe Ivan Patzaichin

Canoistul Leon Rotman l-a condus pe ultimul drum pe Ivan Patzaichin. Marele canoist a fost condus marți, 7 septembrie, pe ultimul drum. Ivan Patzaichin a fost înmormântat la Cimitirul Bellu, iar rudele, apropiații și fanii sportivului și-au luat rămas bun de la el. Printre aceștia s-a aflat și canoistul Leon Rotman, dublu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice din 1956. Cel mai în vârstă campion olimpic român a izbucnit în lacrimi1!

Canoistul Leon Rotman l-a condus pe ultimul drum pe Ivan Patzaichin. Campionul olimpic a izbucnit în lacrimi

Canoistul Leon Rotman l-a condus pe ultimul drum pe Ivan Patzaichin. Moartea prematură a fostului mare sportiv, Ivan Patzaichin a îndurerat o țară întreagă. Canoistul a fost condus marți, pe ultimul drum. Rudele, apropiații și fanii au participat la slujba de înmormântare și și-au luat rămas bun de la celebrul sportiv. Printre ei s-a aflat și cel mai vârstnic campion olimpic român, canoistul Leon Rotman. Ajuns la 87 de ani, fostul sportiv și-a luat rămas bun de la colegul și prietenul său, Ivan Patzaichin. Acesta a venit la cimitir cu un portret al său din tinerețe, făcut în 1956, anul în care canoistul a luat de două ori aurul olimpic. „Ma prețuit foarte mult (n.r. Ivan), am rămas surprins când am văzut declarații de-ale lui prin presă despre mine”, a spus, cu lacrimi în ochi, Leon Rotman.

Leon Rotman a câștigat medalia de aur în supremele de canoe 1.000 și 10.000 de metri la Jocurile Olimpice din 1956, după care a câștigat un bronz în proba de 1.000 de metri la JO 1960 de la Roma. Din 2008, Rotman este cel mai în vârstă medaliat cu aur al României la JO.

Anul trecut, marele campion la JO, se declara supărat pentru că nu a primit încă Ordinul Național pentru Merit în Grad de Comandor de la președintele Klaus Iohannis. „Nu am contract cu Dumnezeu și chiar aș vrea să mă bucur de această distincție cât sunt în viață. Mă onorează că președintele țării s-a gândit la mine, dar nu înțeleg de ce se tărăgănează lucrurile”, spunea Rotman în GSP.

După ce s-a retras din sport, Rotman a devenit polițist la Secția 7 și s-a pensionat în anii ‘70 după ce a fost lovit cu o toporișcă în zona capului.

Peste 100 de persoane au participat la înmormântarea lui Patzaichin

Marți, 7 septembrie, marele sportiv Ivan Patzaichin a fost condus pe ultimul drum de zeci de oameni care l-au iubit, apreciat și susținut de-a lungul anilor. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi la fel de discret precum a și trăit. Slujba de înmormântare a fost oficiată de 2 preoți, în interiorul Muzeului Clubului Sportiv Dinamo.

Ivan Patzaichin a fost condus pe ultimul drum
Ivan Patzaichin a fost inmormantat
Ivan Patzaichin inmormantare

La finalul slujbei, fiica marelui campion, Ivona, a ținut un discurt scurt, dar emoționant. „S-au scris lucruri infinit de multe şi frumoase. În aceste zile am realizat că tata a fost iubit de toţi oamenii de pe pământ. Pentru pentru mine, pentru mulţi, tata a fost ‘Ivan inimă de aur’. De multe ori îl necăjeam şi îi spuneam că este prea bun.(…) Nu îi plăcea să vadă pe nimeni trist şi nu voia să dezamăgească pe cineva, a iubit oamenii, a iubit prietenii, a iubit sportul, a iubit teatrul, a iubit muzica, a iubit natura, animalele iar pe mine şi pe mama ne-a adorat. Viaţa lui a fost una frumoasă, chiar dacă nu a fost întotdeauna una uşoară. Tata a iubit viaţa şi viaţa l-a iubit. Odihneşte-te în pace!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: