Redactia.ro
Home » Știri » Capsula lansată de SpaceX revine pe Pământ după două luni de trai în afara atmosferei. Visul lui Musk a devenit realitate

Capsula lansată de SpaceX revine pe Pământ după două luni de trai în afara atmosferei. Visul lui Musk a devenit realitate

Capsula lansată de SpaceX revine pe Pământ după două luni de trai în afara atmosferei. Visul lui Musk a devenit realitate

Capsula SpaceX care a găzduit, timp de două luni, doi astronauți americani s-a desprins într-un final de Stația Spațială și a amerizat în largul coastei Pensacola Florida, la ora 1:48 p.m, după o lungă călătorie de aproximativ 21 de ore la bordul navei Crew Dragon.

Acesta a fost ultimul test pe care l-a trecut nava spațială a afaceristului Elon Musk, astfel dovedindu-se că este pregătită complet și pentru alte transporturi către și dinspre orbită.

Capsula companiei SpaceX a părăsit Stația Spațială în siguranță

Călătoria întoarcerii pe Pământ a pornit cu o viteză de 17.500 de mile pe oră pe orbită. Ca cei doi americani să ajungă în siguranță, propulsoarele și două seturi de parașute aflate la bordul capsulei au funcționat autonom pentru a încetini viteza până la 350 de mile pe oră la intrarea în atmosferă și la numai 15 mile pe oră la amerizare.

Temperaturile suportate de capsulă la reintrarea în atmosfera Terrei au fost neimaginat de mari, 3.500 de grade Fahrenheit echivalent a 1.926 grade Celsius.

După amerizare, echipajul urma să petreacă o oră în capsulă înainte de a fi preluați de echipele SpaceX și Nasa și trasportați cu un elicopter pe țărm.

La câteva minute după ce capsula a ajuns în ocean, două mici ambarcațiuni au sosit acolo să verifice că totul este în regulă cu cei doi americani și să adune parașutele ce pluteau pe apă.

Capsula Crew Dragon i-a îndeplinit visul lui Elon Musk

Bob Behnken şi Doug Hurley au devenit primii astronauţi care au părăsit Terra de pe pământ american, după aproape un deceniu și pentru prima dată când s-a plecat pe orbită cu o staţie creată de o societate privată, sub contract cu NASA.

SpaceX este deținută de omul de afaceri Elon Musk, care a devenit al cincilea cel mai bogat om din lume  după ce averea sa a depășit în iulie 74 de miliarde de dolari.

„E un vis devenit realitate, pentru mine și pentru toți cei de la SpaceX. Nu credeam că se va întâmpla asta în realitate. Când am pornit cu SpaceX, în 2002, nu m-am gândit că va veni această zi. Credeam că sunt 90% șanse să ajungem pe o orbită joasă cu o racheta de mici dimensiuni. Așa că dacă în 2002, cineva mi-ar fi spus că o să fiu aici cu administratorii Nasa, că o să-i cunosc pe astronauți și că o să-mi văd racheta la platforma de lansare, aș fi spus că nu e adevărat.” , aceasta era declarația gigantului înainte de lansare.

Genialul Elon Musk este și fondatorul companiei Tesla care produce mașini electrice de înaltă performanță și puțini știu că tot el e cel care a lansat Paypal, compania de procesare a plăților online la nivel global și care ne ușurează nouă traiul și ne economisește timpul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: