Căpșunile românești coapte în solarii ajung la vânzare în piețele din marile orașe din România și sunt mai scumpe decât un kilogram de ceafă de porc. Iată cât costă.
Căpșunile românești din piețe, mai scumpe decât ceafa de porc. Cât costă un kilogram
Căpșunile timpurii româneşti din soiul Premiat, din comuna Greaca de Giurgiu, sunt dulci, spun producătorii şi le înlocuiesc pe cele de import.
Un kilogram de căpșuni românești este cu peste 10 lei mai mare decât cel al căpșunilor de import, dar și mai mare decât cel al unui kilogram de ceafă de porc.
Mai exact, în momentul de față un kilogram de căpşuni costă 35 de lei. Și, deși sunt mai scumpe decât cele de import din supermarketuri, clienții nu se feresc să le cumpere pe cele românești.
„Deținem două hectare de căpșuni. Costă atât ca să se facă diferența. Și costurile care sunt, paiele pe care le băgăm la ele, munca. Nu le culegem singuri”, spune un producător, potrivit stirileprotv.ro.
În supermarketuri, un kilogram de ceafă de porc costă aproximativ 33 de lei, în funcţie de locul de unde este cumpărată.
Ce sunt punctele albe de pe căpșuni, de fapt. Sigur nu te așteptai la asta
În primul rând, acele puncte albe de pe căpșuni nu sunt, de fapt, semințe, așa cum cei mai mulți dintre noi tindem să credem.
Ele se cheamă achene și sunt, de fapt, fructele plantei, fiecare conținând o singură sămânță în interior. Termenul „achene” se referă, de fapt, la fructele uscate simple produse de multe specii diferite de plante cu flori, inclusiv quinoa, hrișcă și canabis. Deci, dacă căpșuna nu este fructul plantei și nu este o boabă, atunci ce este? Căpșunile sunt fructe agregate din punct de vedere tehnic, din familia Rosaceae. În această categorie intră și zmeura și murele, iar toate aparțin aceleiași familii cu trandafirii, a scris Playtech.
Continuarea o puteți citi aici.