Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Care dintre mașini are prioritate de trecere? 99% greșesc răspunsul

Care dintre mașini are prioritate de trecere? 99% greșesc răspunsul

Acest test te pune serios pe gânduri. Mulți dintre șoferii care au încercat să îl rezolve, deși au premis, culmea au picat. Provacarea este una simplă și are la bază o regulă de bază din regulamentul rutier. În această situație de circulație se află două mașini, tu crezi că știi care dintre autovehicule va avea prioritate și care va trebui să cedeze trecrea? Dar crezi că știi să motivezi răspunsul tău?

Care este răspunsul corect

Conform codului rutier român participanţii la trafic trebuie să respecte regulile de circulaţie, semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier, precum şi semnificaţia diferitelor tipuri de mijloace de semnalizare rutieră, în următoarea ordine de prioritate:semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier;semnalele speciale de avertizare, luminoase sau sonore ale autovehiculelor;semnalizarea temporară care modifică regimul normal de desfăşurare a circulaţiei;semnalele luminoase sau sonore;indicatoarele;marcajele;regulile de circulaţie.
Semnalele luminoase trebuie folosite impreuna cu cele sonore, altfel autovehiculul nu are regim prioritar.

În situația de față vehiculul A (albastru) trebuie să îi cedeze trecerea vehicului B(portocaliu).

4 reguli de bază pentru șoferi

1. Primul venit, primul servit.

Acest lucru se aplică și drumului. Dacă nu există semafor, ci mai degrabă o oprire cu 4 sensuri, prima mașină care ajunge la intersecție primește dreptul de trecere. Nu contează unde este amplasat vehiculul sau în ce direcție merge, această regulă se va aplica întotdeauna atunci când cineva a ajuns clar la indicatorul de stop. Cu toate acestea, fii totuși precaut în fața șoferilor agresivi sau distrasi care pot respinge această regulă.

2. Cedați la dreapta.

Când două vehicule ajung la o oprire cu 4 direcții în același timp și sunt amplasate una lângă alta, vehiculul cel mai îndepărtat spre dreapta are dreptul de trecere. Dacă trei vehicule sosesc în același timp, mașina cea mai îndepărtată ar trebui să continue să cedeze până când au trecut ambele mașini din dreapta lor.

3. Întoarcere directă.

Când ajungeți la o intersecție cap la cap cu un alt vehicul, este important să utilizați semnale. Când două vehicule ajung la o oprire cu 4 direcții în același timp și sunt situate cap la cap și unul dintre vehicule intenționează să se întoarcă, iar celălalt intenționează să meargă drept, vehiculul care merge drept are dreptul de trecere, conform topdriver.com. Rețineți că, dacă ambele vehicule merg direct sau se întorc în aceeași direcție, ambele pot continua în același timp, deoarece nu se vor croi unul pe celălalt.

4. Dreapta peste stânga.

Când două vehicule ajung la o oprire cu 4 direcții în același timp și sunt situate cap la cap și unul dintre vehicule intenționează să vireze la dreapta, iar celălalt intenționează să vireze la stânga, vehiculul care coteste la dreapta are dreptul de trecere. Mergeți încet înainte de a intra în intersecție pentru a indica altor șoferi că faceți virajul. Șoferul care coteste la stânga ar trebui să aștepte până când cealaltă mașină a trecut complet.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: