Redactia.ro
Home » Știri » Care este cauza morții ÎPS Pimen. Ce au scris medicii în fișa medicală

Care este cauza morții ÎPS Pimen. Ce au scris medicii în fișa medicală

Care este cauza morții ÎPS Pimen. Ce au scris medicii în fișa medicală

ÎPS Pimen a trecut în neființă în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 00:50, ca urmare a infectării cu noul coronavirus. Arhiepiscopl Sucevei și Rădăuților avea 90 de ani și era internat la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală încă de pe 20 aprilie, când a fost transportat cu un elicopter SMURD.

Care este cauza morții ÎPS Pimen. Ce scrie în fișa medicală

ÎPS Pimen se afla în grija medicilor de la Matei Balș de mai bine de o lună, după ce a contractat virusul SARS-CoV-2. În tot acest timp, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a beneficiat de tratamentul cu plasmă, dar și alte tratamente revoluționare, care au dat rezultate foarte bune în cazul altor pacienți din întreaga lume.

Din păcate, în timp internării, ÎPS Pimen a suferit două atacuri de cord, iar cel din urmă i-a fost fatal. Diagnosticul stipulat în fișa medicală este de infarct miocardic ca urmare a infectării cu noul coronavirus.

ÎPS Pimen a primit trei tratemente cu plasmă

Potrivit unor surse medicale, pe perioada șederii la Matei Balș, IPS Pimen a beneficiat de tratamente revoluționare. Arhiepiscopul a primit nu mai puțin de trei tratamente cu plasmă, de la 3 pacienți diferiți, care însă n-au dat roade în cazul lui.

Starea de sănătate a arhiepiscopului s-a deteriorat pe zi ce trece, iar infarctul miocardic, survenit în urma infectării cu noul coronavirus, i-a fost fatal. Înaltpreasfințitul Pimen a murit în ziua de miercuri 20 mai 2020, după o luptă de 30 de zile cu SARS-CoV2.

Pimen, arhiepiscopul Sucevei și al Rădăuților, a avut o viață spectaculoasă. Numele său real este Vasile Zainea și locul său de naștere este un sătuc din județul Buzău. Pe timpul comunismului, arhiepiscopul a redeschis mai multe lăcașuri de rugăciunea care erau închise, printre acestea numărându-se Mănăstirea Voroneț și Mănăstirea Humorului. Ca urmare a dedicării sale, acesta a fost răsplătit, în anul 2000, cu Ordinul Național „Pentru Merit”, în grad de Mare Cruce.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini