Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care este temperatura optimă pentru a evita condensul, umezeala și mucegaiul în casa ta. Ce recomandă experții

Care este temperatura optimă pentru a evita condensul, umezeala și mucegaiul în casa ta. Ce recomandă experții

Care este temperatura optimă pentru a evita condensul, umezeala și mucegaiul în casa ta. Ce recomandă experții

Tu știi care este temperatura optimă pentru a evita condensul, umezeala și mucegaiul în casa ta? Iată ce recomandă experții!

Care este temperatura optimă pentru a evita condensul, umezeala și mucegaiul în casa ta

Specialiștii în energie au comunicat care este temperatura ideală pentru fiecare cameră din locuința noastră pentru a evita situații neplăcute precum condensul, umezeala și mucegaiul:

„Temperaturile reci de afară reacționează cu temperaturile calde din interiorul locuinței. Acest lucru poate provoca umezeală, mucegai și deteriorarea pervazurilor ferestrelor, precum și umflarea pervazurilor și a podelelor din lemn. Prin urmare, este important să se ia măsuri preventive pentru a se asigura că acest condens este menținut la un nivel minim”, a explicat expertul Steve Cox pentru Express.co.uk.

Experții recomandă ca temperatura din casă să fie menținută între 16 și 23 de grade, în funcție de cameră:

„Temperatura ideală pentru camerele de zi este de 20 de grade. 23 de grade pentru baie și camerele copiilor și 16 grade pentru dormitor și bucătărie. De asemenea, se recomandă să nu lăsați niciodată temperatura locuinței să scadă sub 14 grade”, a explicat expertul.

Primăria București ar putea suporta mai mult de două treimi din costul gigacaloriei

Primăria Generală va acoperi cel puţin 66% din tarif, susține Nicuşor Dan, în timp ce bucureştenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare rămân cu o treime din preţ:

„În momentul ăsta noi (Primăria Capitalei – n.red.) plătim cam două treimi din preţ.  Adică din 506, bucureşteanul plăteşte 164 şi noi plătim 340. Doi la unu este raportul, acest raport nu o să scadă. (…) Poate să crească (acest raport- n.red.) cel puţin până trecem peste perioada de iarnă, situaţia financiară ne-o permite”, a declarat primarul general.

Românii care locuiesc la bloc și au încălzire centralizată sunt obligați să-și monteze contoare individuale

Până la sfârșitul anului, toți românii care locuiesc la bloc și au încălzire centralizată sunt obligați să-și monteze contoare individuale pentru măsurarea consumului de energie termică sau repartitoare pe fiecare calorifer, printr-o nouă lege. Astfel, facturarea se va face în funcție de datele transmise de aceste aparate.

Costurile de instalare pentru repartitoare pornesc de la 250 de lei, iar în cazul contorului montat la intrarea în locuință, de la o mie de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: