Redactia.ro
Home » Știri » Care este ultima minune făcută de Arsenie Boca, înainte să moară. Controversele iscate în jurul vieţii sale, la 110 ani de la naştere

Care este ultima minune făcută de Arsenie Boca, înainte să moară. Controversele iscate în jurul vieţii sale, la 110 ani de la naştere

Arsenie Boca

Arsenie Boca este unul dintre cei mai apreciați duhovnici din țara noastră, chiar și la 110 ani de la moartea sa. Acesta nu a căpătat încă rangul de sfânt, dar pelerinii merg în număr mare la Mănăstirea Prislop, unde acesta a predicat pentru tot restul vieții sale.

Cum a murit, de fapt, preotul Arsenie Boca

Despre moartea sa, au existat mai multe scenarii. Unul dintre ele spunea că Arsenie Boca a fost torturat de Securitate, că avea unghiile smulse și că a fost ucis de cei din regimul comunist.

Un alt scenariu spune că părintele a murit din cauze naturale, la Mănăstirea Sinaia, unde s-a stins din cauza numeroaselor sale boli.

Totuși, apropiații părintelui Arsenie Boca spun că acesta a fost ucis de Securitate, iar motivul ar fi acela că a prevestit moartea lui Nicolae Ceaușescu și căderea regimului comunist. Astfel, el a fost ținut captiv și torturat, iar însuți Arsenie Boca a prezis că nu va mai fi mult în viață.

Care este ultima minune a lui Arsenie Boca, înainte să moară

Atunci, el a mers la Mănăstirea Prislop să își aleagă mormântul, iar măicuâele i-au spus că nu poate fi acela locul său de veci, pentru că nu are apă deloc. Atunci, chiar lângă mormânt a apărut un izvor, iar toată lumea s-a minunat, după cum povestește Zoe Daian, nepoata părintelui.

„Când am fost din nou la el, să îl văd, Părintele mi-a mărturisit că-şi simte sfârşitul aproape. Şi s-a dus atunci la mânăstirea Prislop, din Haţeg, atât de dragă inimii lui, şi şi-a ales un loc, zicând: «Aici vreau eu să-mi fie mormântul». Locul ales de Părintele e extraordinar, parcă-i rupt dintr-un psalm. Dar măicuţele i-au spus: «Părinte, e tare frumos locul, dar nu are apă şi nu-i nicăieri prin preajmă vreun izvor!». Şi el le-a spus: «O să vina şi izvorul!». La scurt timp, a apărut în pădure, la doi-trei metri de capul mormântului, un izvor! Şi nu mult după ce a răsărit de niciunde izvorul acela – s-a sfârşit şi el, Părintele nostru Arsenie”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: