Redactia.ro
Home » Știri » Case gratuite la granița cu România. Localități mici, transformate în localități mari

Case gratuite la granița cu România. Localități mici, transformate în localități mari

După o perioadă în care părea că a murit de multă vreme, piața imobiliară din Bulgaria și-a revenit. Multe localități mici, de 10-15 oameni, acum s-au umplut cu oameni. Totul se datorează faptului că mii de bulgari au început să își dea…gratuit casele de la țară.

Case gratuite în Bulgaria

Greu de crezut, dar se întâmplă la granița cu România. Mii de bulgari își oferă casele din mediul rural, gratuit, altor oameni. Astfel, localități mici din 10-15 oameni, s-au transformat în localități mari, cu mulțimi de locuitori, informează capital.ro, care citează ziarul 24CHASA/ 24 DE ORE.

”Proprietățile rurale au fost primele care au atras atenția celor care caută o a doua casă, iar afacerile cu acestea sunt în creștere”, a declarat managerul „Bulgarian Properties”, Polina Stoikova, pentru ziarul 24CHASA/ 24 DE ORE.

Managerul „Bulgarian Properties”, Polina Stoikova, mai spune că locurile atractive sunt părțile centrale ale Bulgariei, la sud de Munții Stara Planina. Totodată, o atracție sunt și satele din jurul orașului Veliko Târnovo, dar și cele din apropierea unui mare oraș regio.

Oamenii sunt mulțumiți de ceea ce au achiziționat

Toți cumpărătorii unei astfel de proprietăți sun foarte mulțumiți, deoarece au făcut o alegere corectă. Casele din mediul rural au prețuri  variate, în principal în funcție de starea proprietății și de zonă. Poate fi de la câteva mii de euro la peste 100.000.

Majoritatea caselor sunt renovate

Casele puse în vânzare sunt renovate sau chiar gata construite și nu mai bun de locuit. În schimb, oamenii sunt atrași și de satele din zona centrală a Bulgariei, deoarece au prețuri mai decente, spre deosebire de cele din jurul Capitalei Bulgariei, Sofia, mai ales că…se poate ajunge și mai ușor cu mașina către acestea.

Cine sunt cumpărătorii

Cei care cumpără astfel de case sunt familii tinere și oameni care au posibilitatea de a lucra de la distanță. De asemnea, sunt și oameni care sunt pe punctul de a ieși la pensie și vor să aibă un trai liniștit.

În urma unui sondaj, realizat în vară,Asociația Satelor Bulgare a efectuat un sondaj. Acesta a aratătat că voința oamenilor de a-și cumpăra case la țară, este de două ori mai mare în acest an marcat de pandemie, decât în anii precedenți. Casa rurală pe care și-o dorescu cumpărătorii se află într-un sat situat la cel mult 25-30 km distanță de cel mai apropiat oraș. Ea este de obicei o clădire rezidențială cu unul sau două etaje și 120 de metri pătrați. Pe lângă asta, casa dispune de o curte de 1000 de metri pătrați. Și, de multe ori se întâmplă ca mijloacele de adaptare a clădirii la cerințele moderne să depășească prețul de achiziție.

Bulgarul, fire inventivă

Pe Facebook există chiar un grup „Proprietate de închiriat fără chirie”, care are deja 48.500 de membri care vor să sprijine casele patrimoniu de la țară. Sunt multe anunțuri postate în care oamenii menționează că sunt de acord să lase pe cineva să locuiască în acestea chiar și gratuit. Asta pentru a proteja proprietatea de hoți și pentru a fi îngrijită curtea.

Tot în același grup de pe facebook, sunt persoane care caută o proprietate rurală, dar nu dispun de cele mai mari sume și se oferă să le ia pentru a le utiliza temporar sau definitiv. În schimb, sunt persoane care vor să achizițoneze casele pentru părinții în vârstă care au nevoie de liniște și aer curat de munte.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: