Redactia.ro
Home » Știri » Cât câștiga lunar medicul care a sărit în foc pentru a salva pacienții de la Piatra Neamț?

Cât câștiga lunar medicul care a sărit în foc pentru a salva pacienții de la Piatra Neamț?

Cât câștiga lunar medicul

După incidentul de la Spitalul din Piatra Neamț, multă lume se întreabă cât câștiga lunar medicul-erou care a sărit în foc pentru a salva pacienții.

Cât câștiga lunar medicul-erou

Medicul-erou Cătălin Denciu este omul care a sărit în foc pentru a salva pacienții de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Acestea este cunoscut ca fiind un medic bun, iar pacienții au numai cuvinte de laudă la adresa lui.

După ce tragedia a avut loc, mulți se întreabă cum a fost recompensat de statul român omul care după un an de stat în linia întâi, în lupta cu COVID-19, a ajuns el însuși să lupte pentru prorpia viață după teribilul incendiu de acum câteva zile, scrie wowbiz.ro.

Potrivit unui raport datat cu luna martie 2020, la Spitalu Județean de Urgență din Piatra Neamț, un medic primar de la secția ATI, la fel cum era și cazuil lui Cătălin Denciu, câștigă în jur de 7.000 lei brut. Astfel, la întrebarea cât câștiga lunar medicul-erou, acesta poate ajunge și la peste 10.000 de lei pe lună.

Venitul se poate dubla la aceasta sumă dacă se adăuga și contravaloare turelor. În martie, în contextul izbucnirii pandemiei de COVID-19, au existat medici primari care au primit chiar și peste 10.000 lei lunar brut doar din contravaloarea gărzilor.

Ce salarii iau angajații de la Spitalul din Piatra Neamț

Un șef de secție are un salariu de bază de aproximativ 1.700 lei. La acesta se mai adaugă un spor de condiții periculoase care poate ajunge la 9.000 lei, brut. Un medic specialist câștigă aproximativ 5.000 lei, la care se adăugă gărzile. Iar un asistent medical principal poate ajunge la peste 9.000 lei brut, incluzând aici și sporurile. Un brancardier poate ajunge la 3.000 lei, incluzând sporurile, iar un îngrijitor tot în jur de 3.000 lei.

De asemenea, un electrician este remunerat cu 3.500 lei, la care se adaugă 1.000 lei spor de ore lucrate în timpul sărbătorilor legale. Conform pompierilor, acesta este cel  are este responsabil cu rețeaua electică care este și sursa incendiului. Chiar și liftierul poate ajunge la peste 3.500 lei brut, incluzând sporurile.

Cine este Cătălin Denciu, medicul-erou

Cătălin Denciu, în vârstă de 48 de ani, este absolvent al Facultății de Medicină din Iași. Acesta și-a rsicat viața în noaptea incendiului din Spitalul Județeam Piatra Neamț. Acesta era de tură, la secția ATI a spitalului.

În momentul de față, medicul are arsuri pe 70% din corp. A fost tranportat la un spital din Belgia pentru a primi îngrijiri speciale și se speră la o recuperare.

Medicul-erou a fost desemnal de Consiliul Local cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț după ce și-a riscat propria viață pentru a salva viața pacienților lui.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: