Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cât costă un kilogram de vinete, la tarabă, în piaţă? Reţetă pentru cea mai bună salată

Cât costă un kilogram de vinete, la tarabă, în piaţă? Reţetă pentru cea mai bună salată

Cum se coc corect vinetele. Rețeta perfectă depinde de un singur lucru

Vinetele româneşti au apărut deja pe tarabe, în pieţe. Gospodinele le cumpără cu sacul, aproape, pentru rezerve, la iarnă. Românii adoră vinetele, iar în acest moment, aceste legume au apărut și la tarabele din piețele românești.

Dar vinetele sunt bune şi vara. Salata de roșii cu brânză sau cea de vinete, acestea sunt felurile de mâncare la care apelează cel mai des românii în timpul verii.

Cât costă un kilogram de vinete?

Fermierii au început să își scoată marfa, din propriile grădini, la tarabele din piețele românești. După multă trudă cu acestea, urmează și răsplata. Din păcate, acest lucru se răsfrânge asupra buzunarelor românilor.

Prețul vinetelor românești care, în acest moment, variază între 10 și 12 lei pe kilogram.

Din păcate, nu doar vinetele au avut parte de o creștere substanțială ci și alte legume, dar și fructele, iar printre acestea se regăsesc pepenii. Astfel, un kilogram de pepene poate ajunge și la 6 lei kilogramul.

Spre exemplu în piața din Obor, din Capitală, unde tarabele sunt deja pline, kilogramul de pepene variază între 4 și 6 lei pe kilogram. Totuși, sunt și unele magazine, de cartier, care vând pepenii cu 3,5 lei pe kilogram, în funcție de zona de proveniență de unde aceștia sunt aduși.

Cum se face salata de vinete sănătoasă?

Medicul nutriționist, Simona Carniciu a explicat cum putem savura cele mai cunoscute salate de vară într-un mod cât mai sănătos.

„Este dificil să ne facem acele rețete clasice românești fără a fi încărcate de calorii, pentru că în bucătăria românească se gătește cu foarte mult ulei și adăugăm diferite componente care aduc un plus pentru gust, dar nu și pentru sănătate.

La sala de vinete, dacă punem două lingurițe de maioneză, ceea ce înseamnă circa 30 de grame, într-o porție de salată de vinete am ajunge la 700 de kilocalorii. Practic vorbim despre o bombă calorică.

Dacă vrem să mâncăm o salată de vinete sănătoasă, putem încerca maioneză din pufuleți sau alegem să preparăm vinetele conform stilului turcesc sau arăbesc, care nu necesită maioneză.

Dacă alegem varianta de salata de vinete fără maioneză, cu două lingurițe de ulei de floarea soarelui ajungem la 130 de calorii”, a spus medicul nutriționist.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: