Redactia.ro
Home » Știri » Cât durează imunitatea anti-COVID19. Răspunsul dat de Raed Arafat

Cât durează imunitatea anti-COVID19. Răspunsul dat de Raed Arafat

Raed Arafat

Cât durează imunitatea anti-COVID19. Potrivit informațiilor date până la acest moment, imunitatea dată de vaccinul anti-coronavirus ar putea dura o perioadă de cel puțin 6-8 luni. De asemenea, Raed Arafat a declarat că în această perioadă crește cu cât trece timpul iar testele continuă să arate că aceasta există în cei care au fost vaccinați. Totodată, șeful DSU a menționat că persoanele care au intrat în studiile clinice ale vaccinului vor fi verifivate vreme de cel puțin doi ani, pentru a identifica momentul în care imunitatea se reduce sau dispare.

Cât durează imunitatea anti-COVID19. Răspunsul dat de Raed Arafat

Cât durează imunitatea anti-COVID19. Pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe întreaga lume, dar apariția vaccinului anti-COVID19 ne-a determinat să avem speranța că această perioadă va trece cât mai repede. Cu toate astea, mulți oameni și-au pus întrebarea cât timp durează imunitatea anti-oronavirus. Astfel, Raed Arafat a vorbit despre acest lucru, dar și despre persoanele imunizate în perioada testării.

Conform acestuia, imunitatea dată de vaccinul anti-coronavirus ar dura pe o perioadă de cel puțin 6-8 luni, iar persoanele implicate în studiile clinice ale vaccinului și imunizate pe parcursul testării, vor fi verificate vreme de doi ani pentru a se identifica momentul în care imunitatea se reduce sau dispare. „La acest moment, până acum, din momentul în care am început să ne vaccinăm și de când au fost testările înainte știm că imunitatea continuă. Pentru că persoanele care au fost testate și au intrat în studii, ele în continuare sunt evaluate la numărul de anticorpi, la imunitate – dacă scade, dacă rămâne, dacă dispar anticorpii, dacă nu dispar. Deci la acest moment chiar vreo 6-8 luni deja au făcut teste pentru cei care au fost vaccinați și nimeni n-a venit să zică – «Atenție, a scăzut!». ”, a spus Raed Arafat pentru Digi24.

Belgia a realizat un vaccin anti-COVID care ar putea oferi imunitate pe viață

Cercetătorii din Belgia susțin că au realizat un vaccin împotriva coronavirusului care oferă imunitate pe viață. Oamenii de știință de la Institutul Regal ai Universității Catolice din Leuven au anunțat că vaccinul produs de ei ca fi o opțiune viabilă la celelalte până acum. Momenta, vaccinul specialiștilor din Belgia se află în faza de testar și ar urma să fie distribbuit în această toamnă. „Suntem singura echipă din lume care folosim vaccinul împotriva febrei galbene ca vector, ca punct de plecare pentru vaccinul nostru. Alte companii precum Astra Zeneca şi Johnson&Johnson folosesc virusuri comune de gripă pe care-i pun în ARN mesager. Avantajul vaccinului nostru este că protejează şi împotriva febrei galbene, iar pentru America Latină şi Africa poate fi un bonus. În momentul în care China a pus codul genetic al lui SARS-COV-2 online, pe 11 ianuarie 2020, noi am început să dezvoltăm în două săptămâni, să iniţiem vaccinul„, susține Johan Neyts, şeful Institului Rega-UCL Louvain.

De asemenea, vaccinul poate fi transportat la 08 grade Celsius și păstrat în frigidere obițnuite, spre deosebire de vaccinurile de la Pfizer, care trebuie ținute la -70 de grade Celsius sau Moderna, la -20 de grade Celsius. În prezent, în Uniune Europeană se folosesc două vaccinuri, Pfizer BionTech și Moderna.

Raed Arafat a spus când vom scăpa de masca de protecție:

Raed Arafat a vorbit despre momentul în care vom scăpa de masca de protecție. De câteva luni bune, masca de protecție este indispensabilă atunci când plecăm de acasă. Purtarea măștii de protecție este una dintre măsurile impuse de autorități în vederea limitării răspândirii coronavirusului. Până când trebuie să purtăm masca de protecție.

”Cred că la momentul în care vom ajunge la un procent de vaccinare mai mare şi la reducerea răspândirii virusului într-un mod semnificativ, să înceapă discuţiile cam unde va fi obligatorie masca şi unde nu. Poate că începe să dispară treptat din obligativitatea în aer liber, încet – încet să dispară şi din obligativitatea în spaţiile închise, dar cu anumite condiţii. Nu cred că va fi o dispariţie imediată, dar va fi o dispariţie treptată a regulilor de purtare a măştii şi asta depinde de o analiză a situaţiei epidemiologice şi de recomandările care vor veni din partea epidemiologilor”, a declarat Raed Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: