Redactia.ro
Home » Știri » Cât trebuie să plătească românii pentru o cameră de hotel în sezonul estival. Prețurile s-au schimbat din cauza pandemiei

Cât trebuie să plătească românii pentru o cameră de hotel în sezonul estival. Prețurile s-au schimbat din cauza pandemiei

Cât va costa o cameră la mare

Cel mai afectat sector după izbucnirea pandemiei de coronavirus a fost, probabil, cel al turismului. Granițele sunt închise și este posibil ca acest lucru să rămână așa toată vară. Totuși, autoritățile din mai multe țări europene vor să permită totuși, venirea turiștilor prin anularea celor 14 zile de carantină pe care străinii ar trebui să le petreacă. Deocamdată, în România nu a fost anunțată nicio decizie oficială în această privință.

Pandemia va schimba prețurile pentru sezonul estival

Bugaria, Grecia și Serbia sunt cele trei țări europene care vor să permită fluxului de turiști să pătrundă în țară pentru a-și petrece vacanța, dar fără a mai sta în carantină două săptămâni. Aceasta decizie vine în contextul în care sectorul turismului a fost extrem de afectat la nivel mondial de pandemia de coronavirus, pentru că oamenii nu mai pot ieși din casă fără motive întemeiate și în niciun caz nu pot părăsi țara de origine. Cele trei țări vor să dispună această decizie cu data de 1 iunie.

Contrar, în țara noastră sunt încurajate vacanțele în interiorul țării. Potrivit ministrului Virgil Popescu, sunt analizate măsurile luate de alte țări în ceea ce privește turismul, dar el îi invită pe români să își petreacă concediile în țară.

Ne vom inspira și din măsurile din alte stătea astfel încât, în momentul când vom spune da, vor fi în siguranță românii pe litoralul românesc sau în stațiunile montane. Îmi doresc că cât mai mulți români să-și petreacă vacanțele în România, cei care nu, vreau să mă asigur că se duc în siguranță în țările unde doresc să se ducă”, a spus ministrul Economiei la Digi24.

La ce prețuri trebuie să se aștepte românii

Lucian Bădîrcea, director al unei agenții de turism spune că prețurile s-au mai redus față de anul trecut. Astfel, românii trebuie să se aștepte la un preț de 100 de euro pentru două persoane.

Așteptăm să se hotărască și guvernanții noștri să aplicăm la acest protocol de a nu mai intra în carantină turiștii care călătoresc în cele 4 țări. S-a observat o reducere a prețurilor față de anul trecut. În special în România, un hotel de 3 stele în iulie, în Mamaia, cu mic dejun, pleacă de la undeva 100 de euro pe camera de 2 persoane”, a spus acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: