Redactia.ro
Home » Știri » Cătălin Denciu, medicul-erou rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ, a fost externat! Fusese internat timp de 6 luni în Belgia

Cătălin Denciu, medicul-erou rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ, a fost externat! Fusese internat timp de 6 luni în Belgia

Cătălin Denciu, medicul-erou rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ, a fost externat! Fusese internat timp de 6 luni în Belgia

Cătălin Denciu, medicul-erou care a suferit răni grave în incendiul izbucnit în secţia COVID de la Spitalul Piatra Neamţ, a fost externat de la unitatea medicală din Belgia, după aproape șase luni de spitalizare.

Cătălin Denciu, medicul-erou de la Spitalul Piatra Neamţ, a fost externat

Cătălin Denciu, medicul-erou din incendiul produs la spitalul din Piatra Neamț, a suferit arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați. Doctorul, în vârstă de 48 de ani, avea arsuri pe 75% din corp și suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare, astfel că, dată fiind complexitatea acestui caz s-a decis transferul în străinătate.

Medicul a revenit acasă înainte de Paşte, potrivit unor apropiaţi ai familiei, informeaze ziare.com. Cătălin Denciu a fost rănit foarte grav în incendiul izbucnit pe 14 noiembrie 2020 în spitalul din Piatra Neamţ, având arsuri de gradul 2 şi 3 pe 40% din suprafaţa corpului. El a fost transportat de urgenţă cu avionul în Belgia pentru tratament.

Din cauza severităţii rănilor, medicului Denciu i-a fost indusă coma forţată timp de trei săptămâni. Abia în ianuarie 2021, a fost externat de la terapie intensivă într-un salon al spitalului unde a început recuperarea.

Cătălin Denciu este considerat eroul anului în Belgia

Medicul este căsătorit cu o doctoriţă şi au împreună doi copii. Pentru gestul său el a primit titlul de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț și a fost considerat eroul anului în Belgia.

Medicul-erou Cătălin Denciu, care a sărit în flăcări ca să-şi salveze bolnavii de la ATI în timpul incendiului din spital, a devenit cunoscut de o lume întreagă. Acesta a fost declarat unul dintre eroii anului de postul public de televiziune din Belgia, acolo unde a ajuns după ce a suferit grave arsuri pe suprafața corpului.

Jurnaliștii belgieni vorbesc despre medicul român că a marcat anul 2020. Cătălin Denciu este considerat un erou pentru generozitatea şi profesionalismul său şi se află pe locul 3 în topul întocmit de televiziunea belgiană alături de doctorul Li Wenliang din Wuhan, care a încercat să alerteze comunitatea internațională despre prezența noului tip de virus, în final devenind el însuși victimă a bolii, și de căpitanul Tom Moore, fost ofițer britanic, cunoscut pentru gesturile sale filantropice.

Cătălin Denciu este considerat eroul anului în Belgia! Potrivit Digi24, la mai bine de o lună de la tragedie, Cătălin Denciu se află şi acum internat la spitalul militar pentru arşi, „Regina Astrid”, din Bruxelles.

”Anul 2020 a fost foarte întunecat, dar unele personalități au ieșit în evidență și grație acestor eroi și eroine fiecare dintre noi poate avea mai multă încredere în umanitate și poate privi viitorul cu optimism”, spun jurnaliștii de la RTBF.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: