Redactia.ro
Home » Știri » Cazul Caracal: Activitate pe WhatsApp-ul Luizei Melencu

Cazul Caracal: Activitate pe WhatsApp-ul Luizei Melencu

GALERIE FOTO (3) caracal

Cazul Caracal. Telefonul Luizei Melencu, una dintre fetele ucise de Gheorghe Dincă, a raportat activitate pe grupul de WhatsApp al prietenilor în noapte de miercuri spre joi.

O colegă de-a Luizei Melencu, adolescenta de 18 ani dispărută în luna aprilie din Caracal, i-a anunțat imediat familia după ce a văzut activitate pe contul de whatsapp al acesteia. Tânăra susține că a încercat să o sune pe Luiza dar avea telefonul închis. Apoi a făcut mai multe capturi de ecran, pe care Adevărul le-a publicat, din care reiese că operațiunea a avut loc în jurul orei 1 noaptea.

Mai târziu, respectivul număr de telefon a ieșit de pe mai multe grupuri de corespondență.

„A sunat o prietenă a Luizei. Avea şi un cont pe WhatApp şi până acum a fost activ contul, iar de aseară, de la ora 1,00, i-a şters contul. (n. red. – bunicul se referă la faptul că la ora respectivă apare că Luiza a ieşit din acel grup) (…) Iarăşi e ceva ciudat, pentru că ei n-au găsit… Avea două cartele, una de Romtelecom, şi mai avea o cartelă de Orange, pare-mi-se.

Azi-noapte, ne-au alertat nişte colege de-ale ei. Au zis, domnule, cum… Înseamnă că telefonul l-a folosit cineva, s-a folosit de el, şi începând de azi, de la ora 1.00 nu mai e activ. (…) am dat telefon procurorului de la Craiova, că ne-a lăsat cineva un telefon, şi am dat telefon acolo şi au luat legătura cu fata asta“, a declarat bunicul Luizei Melencu.

Prietena Luizei Melencu, care spune că a fost între timp contactată de către anchetatori, este convinsă că telefonul Luizei este în posesia cuiva.

Ipotezele experților IT

Specialiştii citați de Adevărul susţin că, probabil, cineva a deschis telefonul, care nu mai fusese folosit  din ziua dispariţiei tinerei, în Caracal. Există posibilitatea ca cineva să fi găsit în cursul zilei de miercuri telefonul, iar aparatul să fi fost pornit după ce a fost pus la încărcat. Este greu de înţeles însă de ce a fost  păstrată în aparat cartela SIM a Luizei şi nu a fost înlocuită cu o alta, caz în care contul de WhatsApp al tinerei nu ar mai fi funcţionat pentru că acesta este strict legat de numărul de telefon.

Experţii mai spun că mai există şi posibilitatea ca investigatorii să fi cerut operatorului de telefonie mobilă clonarea cartelei SIM pentru a putea vedea cu cine a ţinut fata legătura şi ce eventuale discuţii ar fi avut cu persoanele respective. Oricum, şi într-un caz şi în celălalt, este greu de aflat motivul pentru care persoana care a avut acces pentru puţin timp la contul Luizei s-a obosit să dea comanda de ieşire din respectivul grup de utilizatori.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: