Redactia.ro
Home » TV » Ce a pățit Horia Brenciu în această dimineață

Ce a pățit Horia Brenciu în această dimineață

Horia Brenciu

Horia Brenciu își aniversează ziua de naștere și așa cum ne-a obișnuit își menține în continuare simțul umorului.

Horia Brenciu, mai bătrân cu un an

Artistul a vrut să împărtășească momentul cu prietnii săi virtuali și pare că nu i-a ieșit din prima să-și scrie noua vârstă. Ar vrea Horia Brenciu să mai aibă 28 de ani, dar din păcate, adevărul este că a împlinit 48 de ani. Partea frumoasă este că are o familie frumoasă, lucru cu care pare că se mândrește.

Voiam sa fac un mesaj super filosofic despre aniversarea mea, cu reflecții profunde despre lume, viața și univers. Îl…

Publicată de HORIA BRENCIU pe Miercuri, 26 august 2020

Horia Brenciu este născut pe 27 august și potrivit astrologiei este în zodia fecioară, o zodie a perfecțiunii.

Horia Brenciu, o viață de artist complet

Prima apariție televizată a lui Brenciu a avut loc în vara lui 1993, în producția TVR Concurs de seducție realizată pe litoral, la Costinești. Concurând cu alți doi tineri, Brenciu a câștigat întâietatea pentru favorurile Marinei Scupra. În același timp, trei tinere se luptau să-l cucerească pe Tino Furtună de la „Holograf”.

În octombrie 1993, în calitate de colaborator, a prezentat prima ediție a concursului interactiv ROBINGO (TVR). A fost selectat de realizatorul Doru Dumitrescu, dupa vizionarea, înainte de difuzare, a unei emisiuni de jocuri pe plajă, concepută de redactora Adelina Șuvăgău. „Actul de naștere”, în lumea televiziunii, i-a fost semnat lui Horia Brenciu în urma acelei vizionari neoficiale. Lansarea lui a coincis cu lansarea concursului interactiv ROBINGO în România, la TVR. În decembrie, același an, a fost angajat la TVR, unde a prezentat formatul ROBINGO până în anul 1998.

În anii 1996-1999 a fost moderatorul spectacolului concurs de muzică pentru copii „TIP TOP MINITOP”(difuzată lunar de TVR în perioada 1990-2003), conceput și realizat de Oana Ionescu. Ulterior, a prezentat, a cântat și a interpretat diferite roluri în emisiunea interactivă pentru copii „KIKI RIKI MIKI”, transmisă în direct în fiecare duminică dimineața pe TVR 1 (1998-2002) și în edițiile speciale „KIKI RIKI MIKI în Țara Minunilor” și „KIKI RIKI MIKI în spațiu”.

În anul 2000 se mută la Antena 1, unde prezintă emisiuni până în 2003. Urmează o perioadă de un an de emisiuni difuzate de către postul de televiziune Național TV.

Horia Brenciu a fost în juriul X-Factor, emisiune realizată de Antena 1, însă în 2019 s-a întors ca jurat la Vocea României, emisiune realizată de Pro TV, în locul Andrei. “Dragii mei, m-am întors la VOCEA ROMÂNIEI! Am parte de un nou început, unul plin de emoții pentru mine”.

De asemenea a fost cooptat în mai multe proiecte de dublaj animat românesc:

În Seria Povești cu Mac-Mac, și mai precis în episodul Încâlceala din Triunghiul Bermudelor, în rolul căpitanului Slaterry, (1998)
În filmul Ratatouille (2008), este Talon Labarthe, avocatul lui Skinner (Constantin Bărbulescu)
A cântat melodia de început a serialului Aladdin, difuzat pe TVR1 (1997)
Happy Feet 2: Mumble dansează din nou, Lovelace (voce, vers.română), în original personajul este dublat de Robin Williams
A jucat în anul 2006 în filmul serial artistic prezentat la Pro TV: Om sărac, om bogat, în rolul principal Titi Prodan.

În anul 2018, el i-a înlocuit pe Răzvan și Dani, prezentatorii care au prezentat emisiunea ‘Neatza cu Răzvan și Dani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: