Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce alcoolemie ai dacă bei patru beri, dar nu mănânci nimic

Ce alcoolemie ai dacă bei patru beri, dar nu mănânci nimic

Ce alcoolemie ai dacă bei patru beri, dar nu mănânci nimic

Ce alcoolemie ai dacă bei patru beri, dar nu mănânci nimic. Iată detaliile!

Ce alcoolemie ai dacă bei patru beri, dar nu mănânci nimic

În data de 29 ianuarie 2023, un bărbat a fost oprit de polițiștii rutieri din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos, în timp ce se afla la volanul unui autoturism pe un drum comunal din localitatea Șard. Testarea cu aparatul de alcool a relevat o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Analiza ulterioară a mostrelor biologice recoltate la Spitalul Județean Alba a confirmat o alcoolemie de 1,63 grame la mie alcool pur în sânge și 1,29 grame la mie pentru probele I și II, respectiv.

Bărbatul a recunoscut că a consumat patru beri de 0,33 l pe parcursul zilei, fără a consuma alimente în același interval. Această mărturisire a avut consecințe grave asupra stării sale de sobrietate în momentul controlului rutier. Expertiza medicolegală a arătat că nivelul de alcool în sânge depășea cu mult limita legală, punându-l într-o situație delicată din punct de vedere juridic.

Implicații Legale

În urma dosarului penal, bărbatul a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul, acceptând pedeapsa de 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pe un termen de încercare de 2 ani. Acest acord vine cu condiții stricte, precum obligația de a primi vizitele consilierului de probațiune, notificarea schimbărilor de locuință sau loc de muncă, și comunicarea deplasărilor care depășesc 5 zile.

Magistratul care a aprobat acordul a ținut cont de faptul că inculpatul nu avea antecedente penale și că conducerea autovehiculului sub influența alcoolului nu a avut consecințe grave. Aceasta a fost o considerație importantă în stabilirea pedepsei și amânarea aplicării acesteia.

„Instanța constată că inculpatul nu are antecedente penale, iar conducerea de către inculpat a autovehiculului în condiţiile mai sus arătate nu a produs consecinţe grave”, a precizat magistratul care a admis acordul de recunoaștere a vinovăției, prin hotărârea pronunțată în 21 decembrie 2023, potrivit Adevarul.

Astfel, cazul acesta subliniază seriozitatea consecințelor consumului de alcool înainte de a conduce un autovehicul. De asemenea, evidențiază importanța recunoașterii vinovăției și acceptării responsabilității pentru acțiunile comise. În final, cercetarea și aplicarea legii sunt aspecte esențiale pentru menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea potențialelor tragedii cauzate de conducerea sub influența alcoolului.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: