Redactia.ro
Home » Știri » Ce este ciuma bubonică și cum se manifestă. China a emis o alertă sanitară referitoare la această boală

Ce este ciuma bubonică și cum se manifestă. China a emis o alertă sanitară referitoare la această boală

ciuma bubonica

Alertă de ciumă bubonică în China. Autoritățile au emis o avertizare în ceea ce privește această boală, care a făcut ravagii în Evul Mediu. Astfel, autoritățile chineze au interzis consumul de animale care pot provoca această boală, după confirmarea unui caz.

Alertă de ciumă bubonică în China

Este vorba despre un caz de îmbolnăvire cu ciumă bubonică din Mongolia Interioară, în partea de nord. În consecință, autoritățile chineze au instituit o alertă de gradul 3 în această privință, ceea ce înseamnă că se interzice atât vânarea, cât și consumul animalelor catre ar putea provoca această boală.

Cel care are ciumă este un bărbat din orașul Bayannur, care a fost internat imeediat după ce medicii și-au dat seama că el are ciumă. El este plasat în carantină, iar starea lui de sănătate este stabilă, potrivit specialiștilor. Aceștia au mai spus, de asemenea, că încă nu se știe de unde a luat bărbatul respectiv boala.

Totuși, nu este ciudat că este întâlnit un asemenea caz. Chiar dacă la nivel mondial numărul nu este unul mare care să provoace îngrijoarare, mereu există anumiți pacienți infectați.

Acesta este cazul din anul 2017, când în Madagascar au fost raportate peste 300 de cazuri de ciumă bunonică, atunci când a existat un focar de infecție.

De asemenea, medicii au ținut să calmeze populația și au transmis că în acest moment există tratament la nivel medical și prevenție în ceea ce privește ciuma bubonică.

Cum se manifestă ciuma bubonică

„Spre deosebire de secolul al XIV-lea, acum știm cum se transmite această boală. Știm cum să prevenim apariția acestei boli. De asemenea, putem trata pacienții cu antibiotice eficiente”, a transmis medicul Shanti Kappagoda.

Ciuma este o boală infecționasă gravă, cu o mortalitate de 30-60%. Bacteria Yersinia Pestis este cea care provoacă această boală. Se găsește, de obicei, la animalele mici și la purici.

Simptomele ciumei bubonice sunt similare cu cele ale gripei: febră, grețuri, frisoane, dureri de cap.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: