Redactia.ro
Home » Știri » Ce este variola maimuțelor și ce simptome apar. Explicațiile dr. Virgil Musta

Ce este variola maimuțelor și ce simptome apar. Explicațiile dr. Virgil Musta

Ce este variola mai maimuțelor și ce simptome apar.

Ce este variola maimuțelor și ce simptome apar. Boala numită variola maimuțelor a declanșat alertă în întreaga Europa. În Marea Britanie și în Portugalia au fost identificate mai multe cazuri, iar în Spania 8 persoane sunt suspecte de variola maimutelor. Ce spune medicul Virgil Musta despre această boală.

Ce este variola maimuțelor și ce simptome apar. Explicațiile dr. Virgil Musta

Variola maimuțelor a declanșat alertă în Europa, după ce autoritățile din Portugalia au identificat 5 cazuri de infecție, iar serviciile de sănătate din Spania testează 8 persoane. Marea Britanie a anunțat mai multe cazuri de variola maimuțelor. Dr. Virgil Musta a explicat în ce situații apare această boală și care sunt simptomele. Conform acestuia, este o boală asemănătoare variolei, dar nu are aceeași gravitate. Boala se transmite în general de la mamifere mici care au boala la oameni, iar măsurile de prevenție sunt importante.

Este o boală asemănătoare cu variola, dar nu are aceeași gravitate. Apare, de obicei, în Africa. În Europa și în SUA a apărut în cazuri foarte rare.

Nu este la fel de contagioasă ca variola, dar la persoanele cu deficiențe imune pot da și forme mai severe de boală. Se manifestă ca un sindrom pseudo-gripal, cu febră, dureri de cap, cu dureri de mușchi, de oase și oboseală extremă.La câteva zile de la apariția acestor semne, începe să apară o roșeață pe piele, după care evoluează similar cum evoluează leziunile din variola sau cele din varicelă. Deci roșeața se transformă în vezicule care mai apoi se transformă în cruste.

Evoluția este cam de 2- 3 săptămâni și nu are tratament specific. ca prevenție, vaccinul împotriva Variolei previne parțial și pentru această boală.Tratamentul este de vitamine, antiinflamatoare simptomatice s-a constatat că persoanele, chiar dacă fac boala, dacă sunt vaccinate de variolă au forme ușoare de boală”, a precizat medicul Virgil Musta, pentru WOWbiz.ro.

Cum se transmite varioala maimuțelor

Boala se transmite în general de la maimute sau mamifere mici, care sunt deja contaminate la oameni. De asemenea, se transmite prin leziuni ale pielii, pe cale respiratorie sau prin mucoase. Medicul Virgil Musta atrage atenția asupra faptul că oamenii ar trebuie să se obișnuiască cu astfel de boli, deoarece acestea se transmit foarte repede. În trecut, variola a fost o boală întâlnită în mod frecvent în Africa, existând cazuri foarte puține și foarte rare în Europa.

„Este o boală care se auto-limitează, în 2-3 săptămâni și nu este foarte gravă, cu excepția persoanelor cu imunitate auto-deficitară. În Africa, formele sever apar 1 la 10 persoane. Trebuie să ne obișnuim cu mult mai multe boli, datorită faptului că lumea se deplasează foarte ușor și se mobilizează. Turismul, afacerile fac ca oamenii să circule. Aceștia circulă în zone cu care noi nu suntem obișnuiți și atunci este posibil ca aceștia să le aducă și ar trebui să fie diagnosticate și luate măsuri rapid, tocmai pentru a nu se extinde în zonele noastre”, a precizat medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: