Redactia.ro
Home » Știri » Ce le-a spus criminalul din Bascov anchetatorilor. Avea probleme psihice și urma tratament

Ce le-a spus criminalul din Bascov anchetatorilor. Avea probleme psihice și urma tratament

GALERIE FOTO (5)

Viorel, criminalul în vârstă de 52 de ani, din Bascov, a încercat să-și ia viața într-o pădure, în carea fugit imediat după ce le-a luat viața părinţilor, surorii, fratelui şi nepoatei sale de numai 5 anișori. Oamenii legii l-au găsit plin de sânge, după ce acesta s-a înjunghiat singur în gât. Autoritățile nu pot spune deocamdată în ce măsură bolile psihice l-au determinat să-și ucidă întreaga familie. Iată ce șe-a spus acesta anchetatorilor!

Ce le-a spus criminalul din Bascov anchetatorilor

Viorel, criminalul în vârstă de 52 de ani, din Bascov, a fost reținut pentru 24 de ore, timp în care se va face și autopsia familiei. Acesta a încercat să-și ia viața într-o pădure, în carea fugit imediat după ce a comis masacrul. Autoritățile l-au găsit plin de sânge, după ce acesta s-a înjunghiat singur în gât.

Dan Manu, conferențiar universitar, medic-șef legist la Serviciul Județean de Medicina Legală Argeș susține că întreaga familie a fost lovită cu pietre, iar crima s-ar fi desfășurat pe parcursul a mai multor ore.

„Cu pietre de diferite dimensiuni și obiecte. Au fost găsiți în camere toți. E dramatic, și mie îmi este foarte greu să vorbesc. Fiecare victimă e într-un loc diferit cu excepția mamei și a copilului”, a spus acesta, relatează SpyNews. 

Criminalul a recunoscut teribila crimă, iar în fața anchetatorilor a precizat că a premeditat crima, însă nu a spus de ce a ales să pună capăt vieții rudelor lui.

 

Sursa foto: Captură ecran, video – antena3.ro

Criminalul avea probleme psihice și urma tratament

Bărbatul a comis crima fără a avea un motiv, dar era cunoscut în comunitate ca având handicap psihic sever, deși nu a creat probleme în trecut. Acesta se afla în evidență din pricina problemelor psihice, la un medic psihiatru celebru din Pitești, potrivit Antena 3.

„Despre persoana respectivă (…) se cunoaşte că era în evidenţe cu boli psihice. Nu putem şti în ce măsură bolile psihice i-au afectat capacitatea de a gândi, de a discerne şi de a avea reprezentarea faptelor lui, sunt lucruri care urmează să fie stabilite de anchetă. Nu aveam deocamdată detalii despre un mobil, ceea ce vă pot spune este că s-au purtat discuţii cu făptuitorul. Făptuitorul a relatat despre aceste fapte pe care le cercetăm, urmează să fie condus la Parchet (…) pentru declaraţii, bineînţeles cu respectarea tuturor drepturilor procesuale. (…) Din primele date, se pare că nu a fost implicat în niciun fel de situaţii conflictuale, sau cel puţin situaţii conflictuale care să fie aduse la cunoştinţa organelor de cercetare penală sau poliţiei. (…) Era coerent şi a relatat destul de liber şi cursiv despre o anumită modalitate de săvârşire a faptelor”, a declarat Palaghiea, citat de Agerpres.

„Victimele au fost găsite în interiorul celor două imobile de la adresa în care se află locuinţa dumnealor. (…) Toate victimele poartă semne ale unor agresiuni destul de intense. S-a putut face o rectificare faţă de informaţiile iniţiale, în sensul că informaţiile iniţiale spuneau că este vorba de o înjunghiere. Ceea ce vă pot spune este că în cazul acesta este vorba de un alt corp dur, posibil ciocan sau altceva”, a mai spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Sursa foto: antena 3

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: