Redactia.ro
Home » Știri » Ce modificari sunt in discutie pentru modificarea legii RCA. Afla cum te pot afecta!

Ce modificari sunt in discutie pentru modificarea legii RCA. Afla cum te pot afecta!

Ce modificari sunt in discutie pentru modificarea legii RCA. Afla cum te pot afecta!

 

Legile care vizeaza RCA pot sa sufere in curand mai mute modificari, care pot determina scumpirea majora a preturilor pentru incheierea unei noi polite, iar persoanele care sufera daune in accidente, pot fi obligate sa plateasca o parte a reparatiilor. Romasig.ro explica modul in care noile reglementari pot modifica costurile de la RCA, daca legea ar intra in vigoare.

Cum afecteaza liberalizarea tarifelor asigurarile RCA

Amendamentul intentioneaza sa liberalizeze complet tarifele achitate pentru RCA. Astfel, din schema este scoasa ASF pentru ca asiguratorii vor putea sa faca orice pe piata, deoarece autoritatea ASF dispare. Astfel, noul calcul asigurari poate deveni dramatic pentru utilizatori.

Conform legilor din prezent, orice modificare prin care trece pretul RCA va fi notificata cu aproximativ 60 de zile inainte si asiguratorul trebuie sa trimita autoritatii si motivarea cresterii preturilor, care ar putea sa fie acceptata sau poate fi anulata. Prevederea aceasta trebuie sa dispara conform noilor solicitari ale asiguratorilor, ceea ce inseamna ca vor fi eliminate si toate posibilitatile de interventie din partea ASF in momentul in care companiile de asigurari intentioneaza sa faca majorari RCA.

Ce implica plafonarea tarifelor pentru reparatii

Un alt aspect care va modifica rezultatele obtinute intr-un calculator RCA auto este plafonarea preturilor pentru reparatii pe RCA. Se propune introducerea unui pret pe ora, in service-urile reparatoare din reprezentante. Desi acest pret poate fi stabilit de unitatile care repara, valoarea manoperei nu poate fi mai mare decat cea pe care brandul o practica. In plus, fiecare service trebuie sa ofere informatii asiguratorului cu privire la preturile pe care le practica.

De asemenea, se intentioneaza introducerea unui pret de referinta in ceea ce priveste chiria unui vehicul dat la schimb, pe care pagubitul trebuie sa il primeasca pe perioada reparatiei. In cazul acesta, referintele sunt luate de firmele care au servicii de inchiriere. Mai multe surse de pe piata au constatat ca atunci cand aceasta prevedere se va aplica sunt deja incalcate regulile de concurenta, motiv pentru care Romania va intra in infringement dupa plangerea care a fost deja depusa.

Ce implica decontarea directa

Atat cei care fac o asigurare auto online cat si cei care fac asigurarile direct la sediu sau la Broker sunt afectati de decontarea directa. Daca proiectul se transforma in lege, reparatia masinii nu este achitata de asiguratorul vinovatului, ci de asiguratorul pagubitului, care isi va recupera abia ulterior daunele de la asiguratorul vinovatului. Posibilitatea asta inca exista, desi este optionala.

Astfel, oamenii nu vor mai achizitiona RCA foarte ieftin de la companiile care au foarte multe plangeri ci vor alege sa lucreze cu companiile care nu au asemenea probleme, insa au preturi mai mari, pentru ca nimeni nu vrea sa stea perioade lungi in service in asteptarea decontarii.

Toate aceste modificari sunt in prezent in stadiul de proiect si urmeaza sa fie aprobate sau nu, utilizatorii de RCA fiind informati in momentul in care se va lua o decizie in sensul acesta.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: