Redactia.ro
Home » Știri » Ce nu trebuie să-ți lipsească de pe masă în ziua de Florii. Preparatul care are o semnificație aparte

Ce nu trebuie să-ți lipsească de pe masă în ziua de Florii. Preparatul care are o semnificație aparte

peste

Masa de Florii este sărbătorită în ultima duminică înainte de Paște în calendarul creștin ortodox și marchează intrarea lui Iisus în Ierusalim. În această zi, oamenii obișnuiesc să meargă la biserică și să își aducă aminte de intrarea lui Iisus în Ierusalim, purtând ramuri de palmier sau de măslin. Iată ce nu trebuie să vă lipsească de pe masă în ziua de Florii!

Ce nu trebuie să-ți lipsească de pe masă în ziua de Florii

În tradiția creștină, peste este un simbol al postului și al abținerii, iar consumul de pește în zilele de post și sărbători religioase este o practică obișnuită. De asemenea, peștele este considerat un simbol al creștinismului, deoarece litera greacă IXTHUS (pește) a fost folosită ca un acronim pentru „Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul”.

În ceea ce privește masa de Florii, se crede că este important să consumăm pește, deoarece ne reamintește de minunea hrănirii celor 5000 de oameni de către Iisus, care a fost realizată cu ajutorul pâinii și a peștelui. Pe lângă aceasta, tradiția populară spune că de Florii ar trebui să consumăm pește pentru a ne menține sănătoși și pentru a avea noroc și prosperitate în viitor. Prin urmare, este obișnuit ca în această zi să se pregătească diverse feluri de mâncare cu pește, în special pește fript sau copt la cuptor, dar și alte rețete tradiționale cu pește.

Ce nu se mănâncă în ziua de Florii

Potrivit tradiției, în ziua de Florii, este de obicei evitat consumul de urzici, datorită faptului că se crede că Iisus Hristos a fost înțepat cu aceste plante în timpul răstignirii sale din Săptămâna Mare.

De asemenea, se spune că ar trebui să evităm și consumul de oțet, deoarece, conform scripturilor, Iisus nu a primit apă, ci oțet, înainte de moartea sa. Aceste superstiții sunt respectate de mulți creștini, chiar dacă sunt considerate mai mult obiceiuri decât reguli religioase.

Ce nu trebuie să faci de Florii ca să nu atragi ghinionul

În tradiția populară, este considerat de rău augur să faci urări de „La mulți ani” cuiva care are nume de floare înainte de 9 aprilie. Se crede că o astfel de urare făcută înainte de ziua de Sfântul Gheorghe poate aduce ghinion și necazuri acelei persoane, iar ziua aniversară nu va fi una fericită. Prin urmare, mulți oameni evită să facă astfel de urări înainte de această dată pentru a evita orice posibilă neplăcere sau ghinion.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: