Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce număr vezi în imagine? Puțini reușesc să dea răspunsul corect

Ce număr vezi în imagine? Puțini reușesc să dea răspunsul corect

GALERIE FOTO (2)

O iluzie optică apărută pe Twitter a stârnit un val de curiozitate și confuzie printre internauți, devenind rapid virală pe toate rețelele de socializare. Imaginea prezintă un cerc cu dungi albe și negre, ascunzând în interior un număr format din șapte cifre. Cu toate acestea, puțini oameni par să reușească să identifice corect cifrele, generând discuții aprinse cu privire la percepția vizuală și sensibilitatea la contrast.

Ce număr vezi în imagine?

Inițial postată pe Twitter de către utilizatorul Benonwine, imaginea a devenit rapid o senzație pe rețelele de socializare. Întrebarea simplă, „Vezi un număr? Dacă da, ce număr?”, a generat sute de răspunsuri variate și confuze. Majoritatea celor care au privit imaginea au indicat cifre compuse din 3, 4 sau 5 caractere, departe de adevărul ascuns în cele șapte cifre.

Sursa foto: Daily Mail

Reacții și confuzii

Comentariile internauților reflectă confuzia generală și diversitatea răspunsurilor. Unii au menționat că văd doar o parte a numărului, în timp ce alții au indicat cifre complet diferite. Această diversitate de percepții a generat întrebări precum „Eu văd doar 528. Înseamnă că am probleme de vedere?” sau „Văd 45 283. Care e răspunsul corect?”, scrie Daily Mail.

Puțini reușesc să dea răspunsul corect

Misterul din spatele iluziei optice a fost dezvăluit odată cu confirmarea că numărul ascuns în cerc este 3452839. Pentru a-l vedea corect, s-a subliniat importanța privirii de la distanță. Sensibilitatea la contrast a fost identificată drept un factor cheie în perceperea acestui tip de iluzii. Persoanele cu un nivel ridicat de sensibilitate la contrast au avut mai multe șanse să identifice corect toate cele șapte cifre, în timp ce o sensibilitate scăzută poate fi asociată cu afecțiuni oculare precum cataracta sau glaucom.

Sursa foto: Daily Mail

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: