Redactia.ro
Home » Știri » Ce reprezintă crucea de pe tricoul purtat de Volodimir Zelenski când a apărut în faţa Congresului american

Ce reprezintă crucea de pe tricoul purtat de Volodimir Zelenski când a apărut în faţa Congresului american

Zelenski tricou cruce

Volodimir Zelenski (44 de ani) a purtat un tricou verde, militar, pe parcursul intervenției sale în Congresul Statelor Unite ale Americii. Obiectul de vestimentație a președintelui Ucrainei avea un imprimeu cu o cruce, ceea ce a generat mai multe motive de speculații intense.

Zelenski s-a adresat Congresului Statelor Unite ale Americii, în încercarea de a solicita mai mult sprijin pentru a respinge invadatorii ruși.

Crucea din zona inimii, simbolul Armatei

Cu ocazia intervenţiei video din Congresul american, liderul ucrainean a îmbrăcat un tricou verde, militar, în aceeaşi notă cu stilul vestimentar pe care l-a adoptat de la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia.

Tricoul preşedintelui Zelenski avea şi un element inedit: o cruce, în zona inimii. Specialiştii au lămurit imediat semnificaţia: o Cruce de Fier cu stema Ucrainei în centru reprezintă emblema Forţelor Armate ale Ucrainei. Prin afişarea acesteia, Volodimir Zelenski trimite un mesaj de solidaritate cu toţi militarii ucraineni aflaţi pe front, care îşi pun viaţa în primejdie în încercarea de a respinge invadatorii.

Contestatarii liderului de la Kiev s-au grăbit să spună că acel simbol se referă la rădăcinele evreieşti ale lui Zelenski. Ei s-au dus cu gândul la faptul că acea Cruce de Fier, cu o zvastică în centru, a reprezentat un însemn nazist pe parcursul celui de-al doilea Război Mondial.

Dar în cazul preşedintelui ucrainean nu e vorba despre aşa ceva, preşedintele trimiţând doar un mesaj de susţinere pentru Forţele Armate ale Ucrainei, al căror comandant şef suprem este.

Zelenski, aplaudat în Congresul SUA

Președintele Ucrainei s-a adresat, miercuri, Congresului Statelor Unite și a cerut parlamentarilor americană mai mult ajutor pentru Ucraina pentru ca țara să poată să țină piept invaziei rusești, începută acum trei săptămâni.

Zelenski a cerut din nou o zonă de interdicție aeriană sau, în lipsa acesteia, ajutor militar – avioane de luptă sau sisteme de apărare. În final, președintele ucrainean a făcut apel la crearea unei noi organizații internaționale pentru prevenirea războaielor și pentru ajutor umanitar.

Să fii liderul lumii înseamnă să fii liderul păcii. Pacea nu depinde doar de tine și de poporul tău, depinde și de cei de lângă tine, de cei care sunt puternici.

A fi puternic înseamnă a fi curajos și pregătit să lupți pentru viața și libertatea cetățenilor, ca cetățeni ai lumii, pentru drepturile omului, pentru libertate și pentru dreptul de a trăi decent și pentru dreptul de a muri când îți vine vremea și nu când vrea altcineva”, le-a transmis Zelenski americanilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: