Redactia.ro
Home » Homepage » Ce schimbări importante îi aşteaptă pe români de la 1 iulie

Ce schimbări importante îi aşteaptă pe români de la 1 iulie

GALERIE FOTO (2) schimbări

Se anunţă schimbări importante pentru români, de la 1 iulie 2020. Vestea bună este că se vor liberaliza prețurile la gaze și energie electrică, astfel că vom plăti mai puțin bani pentru plata facturilor. În plus, bugetarii din sănătate se vor bucura de creșteri salariale.

Piaţa gazelor din România este complet liberalizată, începând de miercuri, 1 iulie, ceea ce ar trebui să ducă la creşterea concurenţei şi la scăderea preţurilor. Românii nu vor simți nicio schimbare, deocamdată, deoarece prețurile vor rămâne aceleași.

Începând de la 1 iulie, ANRE nu mai fixează preţul de vânzare a gazelor către consumatorii casnici, iar aceştia ar trebui să cerceteze piaţa şi să aleagă cel mai bun preţ.

Prețuri mai mici pentru energia electrică

Și prețul energiei eletrice se va modifica, ca urmare a liberalizării pieței. Astfel, tarifele reglementate la energie electrică vor scădea în medie cu 1,89% în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020.

Decizia a fost luată în şedinţa Comitetului de reglementare al ANRE de luni, 29 iunie 2020, când au fost aprobate ordinele pentru aprobarea tarifelor reglementate de energie electrică aplicate clienţilor casnici în perioada 1 iulie 2020 – 31 decembrie 2020 de către furnizorii de ultimă instanţă: CEZ Vânzare, Electrica Furnizare, E.ON Energie România, Enel Energie, Enel Energie Muntenia, Engie România, Tinmar Energy.

Fiecare client casnic va trebui să îşi aleagă un furnizor în funcţie de nevoile specifice şi de ofertele concurenţiale puse la dispoziţie de către aceştia.

Schimbări importante și pentru şoferi

Începând cu 1 iulie 2020 se modifică şi CODUL RUTIER. Potrivit noului cod rutier, toți cei care își doresc să obțină permisul de conducere trebuie să fi terminat cel puțin 10 clase. În plus, cei trecuți de prima tinerețe sunt obligați să se prezinte mai des la controalele medicale.

De la 1 iulie, personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar va beneficia de măriri salariale, astfel că din luna august aceștia vor încasa salarii mai mari, se arată în două acte normative – egea nr. 64/2020 și Legea nr. 51/2020 – publicate în urmă cu câteva luni, în Monitorul Oficial. Este vorba despre angajați precum kinetoterapeuți, asistenți sociali, farmaciști sau psihologi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: