Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu cei care au fost infectați cu virusul din China. Ce boli pot face în viitor

Ce se întâmplă cu cei care au fost infectați cu virusul din China. Ce boli pot face în viitor

Ce se întâmplă cu cei care au fost infectați cu virusul din China. Ce boli pot face în viitor

Specialiștii au analizat pacienții vindecați din China și au constatat ce boli face în viitori cei care au avut coronavirus. În ultima perioadă, s-au observat efectele pe care virusul le are în corpul pacienților infectați.

În întreaga lume, există peste 1.5 milioane de cazuri de infectare cu virusul din China. 330.000 dintre acestea au fost vindecate, însă au fost înregistrate și aproape 90.000 de decese. Italia rămâne țara europeană cu numărul cel mai mare de morți din cauza COVID-19.

Antonio Spataro, directorul medical al Comitetului Olimpic Italian, afirmă că virusul poate provoca efecte asupra mai multor organe vitale. De îndată ce a fost contactat virusul, corpul începe să sufere.

„Problema cu COVID-19 este că el poate afecta totul, de la activitatea cardiacă și până la funcția respiratorie, care sunt fundamentale. Jucătorii au nevoie de un specialist în medicină sportivă pentru a efectua un set complet de teste”, a declarat medicul.

Mai mult, Spataro a adăugat că cei care au avut infecția vor trebui examinați minuțios înainte de a reîncepe activitatea fizică, mai ales dacă e vorba despre sportivi.

”Trebuie să stabilim dacă și în ce mod virusul a afectat corpul sportivului”, a explicat el.

Ce se întâmplă în corpul pacientului infectat cu virusul din China

Specialiștii au constat exact ce efecte negative are coronavirusul în corpul pacientului. Medicul Maria Dede, specialist pneumolog, a declarat la HotNews cum e afectat corpul uman.

”​În încercarea de a distruge virusul, celulele sistemului imunitar eliberează substanțe numite citokine în special proteaze care digeră și țesuturile normale ale plămânilor”, a declarat Maria Dede.

”Descărcarea acestei furtuni de citokine lezează atât capilare pulmonare, cât și săculeții alveolari la nivelul cărora au loc schimburile gazoase (intrarea oxigenului în sânge și eliminarea bioxidului de carbon din sânge)”, a mai spus doctorul.

La început, boala seamănă foarte mult cu o infecție virală respiratorie obișnuită. Astfel, într-un corp sănătos, poate să se vindece spontan fără ca pacientul să știe că fost infectat, dar este contagios pentru cei din jur.

Dar dacă răspunsul imunitar nu este cel adecvat, boala progresează. Așa ajunge la formele severa cu febră persistentă mai multe zile, tuse seacă importantă și respirație dificilă, apărând pneumonia virală care poate evolua spre sindrom de detresă respiratorie acută.

”Alveolele practic sunt inundate cu lichid din capilare (infiltrat inflamator) și nu-și mai pot îndeplini rolul de schimb gazos. În lipsa oxigenului, care este vital pentru supraviețuire, întreg organismul suferă”, a mai spus medicul.

Medicii au anunțat că faptul că situația se agravează în jurul zilei a șaptea după apariția primelor simptome, iar corpul infectaților de coronavirus devine din ce în ce mai bolnav. Astfel, apare un sindrom de detresă respiratorie acută. În această situație, plămânii nu mai furnizează suficient oxigen pentru organele vitale și este nevoie de ventilare artificială.

În acest video poți vedea exact ce se întâmplă în corpul bolnavului de coronavirus:

În China deja se vede regresia virusului

În China, țara de unde a plecat coronavirusul, specialiștii și experţi în domeniul sănătăţii consideră că ce a fost mai greu a trecut. Experții spun că cea mai dificilă perioadă s-a sfârșit și nu există posibilitatea de a exista un al doilea val.

Specialiștii în domeniu sănătății din China afirmă că măsurile stricte de izolare au fost suficiente pentru a garanta că epidemia e controlată în totalitate, în țara lor. Mai mult, ei consideră că se poate elimina COVID-19 în acelaşi fel în care a eliminat Sindromul Acut Respirator Sever (SARS) în 2003. SARS a fost în cele din urmă stăvilit după ce guvernul a impus măsuri stricte de depistare şi carantină.

„Din punctul meu de vedere, un al doilea val (de coronavirus), o epidemie locală în China, nu ar trebui să ne îngrijoreze foarte tare”

, a declarat Cao Wei, directoare adjunct în cadrul Departamentului de Boli Infecţioase al Union Medical College Hospital din Beijing, conform Agerpres.

Miercuri, pentru prima dată de la izbucnirea epidemiei, nu a fost raportat niciun caz nou de infectare în epicentrul epidemiei, Wuhan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: