Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu popririle bancare. Senatul a decis

Ce se întâmplă cu popririle bancare. Senatul a decis

Popriri

Surpriză uriașă pentru cei care au card la bănci. Senatorii au luat o decizie importantă cu privire la popririle bancare. Ministrul interimar al Finanțelor a precizat că acestea vor fi ridicate la foc automat.

Ce se va întâmpla cu popririle bancare. Ministrul interimar a făcut anunțul

Ministrul interimar al Finanțelor, Florin Cîțu a declarat ieri că popririle vor fi ridicate imediat, în maxim o oră. Legea a fost modificată, după ce , în ziua de 3 februarie, Guvernul a dat OUG pentru ca popririle pe conturile bancare sunt ridicate imediat după plata datoriilor.

Românii vor rămâne în continuare cu cardul blocat, vizați sunt și cei care au probleme cu ANAF, adică cei cu poprire pe cont.

Avem deja pregătită documentaţia, este o modificare de cod de procedură fiscală. Softul este gata în ANAF, în ceea ce priveşte popririle. Va fi un soft foarte simplu, în care anunţă şi angajatorul şi banca, banii vor fi luaţi într-o anumită ordine dintr-un cont şi nu vor mai fi toate conturile blocate şi se ridică automat poprirea, a spus Cîțu.

Soft-ul va fi gata în câteva zile, iar acesta va include și modificări de cod de procedură fiscală.

ANAF reia popririle suspendate pe timpul pandemiei de coronavirus

Agenția Națională de Administrare Fiscală a suspendat popririle odată cu instaurarea stării de urgență, însă excepție au fpcut executările silite pentru creanțe decise prin hotărâri judecătorești în materie penală.

Așadar, ANAF va folosit noua platformă e-popriri, care va automatica înființarea și ridicarea popririlor bancare, iar întregul proce va avea loc în timp real, potrivit România Tv.

De asemenea, înainte de suspendarea popririlor, au existat mai multe situații în care insitutuțiile de credit trimiteau sumele pentru care au fost înființate popriri bancare, fără a ști de cele deja virate de către alte instituții de credit. Mai exact, ANAF va reia popririle pe conturi începând din 15 iunie 2020.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: