Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă dacă ai geamurile murdare și ești oprit de poliție. Mulți șoferi nu știau asta

Ce se întâmplă dacă ai geamurile murdare și ești oprit de poliție. Mulți șoferi nu știau asta

GALERIE FOTO (2) Ce riscă șoferii cu geamuri murdare

Șoferii au primit o veste proastă în momentul în care Codul Rutier s-a modificat sever. Geamurile murdare au devenit un subiect de discuție pentru mulți, mai ales după ultimele reglementări făcute.

Din ce în ce mai mulți polițiști au ieșit pe străzile din România pentru a-i opri pe șoferii care nu respectă legislația aflată în vigoare în acest moment. Astfel, a plouat cu amenzi, unele mai mici, altele mai mari. Din acest motiv, oamenii legii au tras un semnal de alarmă cu privire la mizeria de pe mașină, mai exact de pe parbriz, lunetă și geamuri.

Ce riscă șoferii care au geamurile mașinii murdare

O mulțime de șoferi ignoră faptul că mașina lor este murdară și circulă pe drumurile publice punând în pericol viața lor și a celor din jur. Oamenii legii au amendat până în acest moment o mulțime de persoane care nu beneficiau de o vizibilitate foarte bună din cauza parbrizului și a lunetei care erau acoperite cu un strat gros de murdărie.

Amenda pe care o riscă șoferii cu mașini murdare
Amenda pe care o riscă șoferii cu mașini murdare

Codul Rutier din 2023 scoate în evidență faptul că polițistul de la Rutieră va putea să îl taxeze pe conducătorul auto cu o sumă cuprinsă între 870 și 1.160 de lei în momentul în care îl oprește în trafic.

Cât de curat trebuie să fie parbrizul mașinii

Până în acest moment nu au apărut detalii clare cu privire la nivelul de murdărie tolerat de polițiști. Din acest motiv, conducătorii auto sunt obligați ca de fiecare dată când circulă cu mașina să se asigure că aceasta este curată.

Astfel, polițistul este cel care va determina care este suma pe care șoferul o va avea de achitat în urma unei inspecții de scurtă durată. Tot ce are de făcut agentul de la rutieră este să se uite prin habitaclul mașinii, de unde va determina dacă există un nivel maxim de vizibilitate prin geamurile laterale, lunetă sau parbriz. De asemenea, este important ca numărul de înmatriculare să fie și el vizibil.

„Nu există un instrument de măsurare al mizeriei de pe geamuri. Se va uita poliţistul prin habitaclul maşinii ca să vadă vizibilitate prin geamurile laterale, lunetă sau parbriz”, a explicat Cosmin Andreica, din partea sindicatului Europol, potrivit Playtech.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: