Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu bei apă o zi întreagă

Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu bei apă o zi întreagă

Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu bei apă o zi întreagă

Iată ce se întâmplă în corpul tău dacă nu bei apă o zi întreagă, potrivit unor medici specialiști, care au făcut cercetări pe această temă.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu bei apă o zi întreagă

Cei mai mulți nu știm cum și câtă apă să bem suficientă, ca să nu avem avem de suferit. O serie întreagă de probleme cu vederea pot fi cauzate de lipsa hidratării, spun medicii.

„Încearcă să bei cel puțin opt pahare de apă de apă în fiecare zi și bea mai mult când faci mișcare sau sport, pe vreme caldă sau dacă te simți rău”, spune dr. Mitchell Naficy, un medic de familie.

Vederea este afectată

Vederea poate fi afectată dacă cineva nu se hidratează corespunzător.

„Poate duce la condiții precum ochi uscați, oboseală și probleme de vedere, cum ar fi iritații, lăcrimare în exces, vedere încețoșată sau senzația de corp străin în ochi”, spune Besty S. Jacob, optometrist din Florida, citat de Best Life.

„Pentru a ameliora aceste simptome, este important să consumați multă apă și să folosiți picături pentru ochi lubrifiante”.

Faci mai ușor insolație

În zilele când e caniculă, dacă nu bem suficientă apă, putem ajunge la o scădere a capacității corpului de a regla temperatura internă. Când corpul tău este deshidratat, nu poate elibera căldură la fel de repede, determinând supraîncălzirea corpului și ducând la insolație, potrivit clicksanatate.ro.

„Tratamentul la domiciliu nu este suficient pentru insolație. Dacă ai semne sau simptome de insolație, solicitați ajutor medical de urgență”, potrivit unor experți Mayo Clinic.

Ai putea dezvolta probleme digestive

Totodată, tractul digestiv o să aibă și el probleme. Deshidratarea cronică poate duce la probleme gastrointestinale severe precum ulcere gastrice, gastrită, reflux acid și multe altele.

„Corpul tău are nevoie de apă pentru a digera și a absorbi în mod corespunzător nutrienții importanți, așa că s-ar putea să întâmpini probleme digestive precum constipația sau crampele”, spune Dr. Mitchell Naficy.

Și mai sunt alte efecte negative care pot apărea. Pielea ar putea avea și ea de suferit pentru că poate deveni uscată, poate prezenta mâncărime și are aspect tern, spun experții. Deshidratarea prelungită poate provoca, de asemenea, riduri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: