Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce se întâmplă în interiorul tău când dai lumină altei persoane, de la lumânarea ta, în Noaptea de Înviere

Ce se întâmplă în interiorul tău când dai lumină altei persoane, de la lumânarea ta, în Noaptea de Înviere

Creştin ortodocşii sărbătoresc Învierea Domnului, însă, poate, puțini sunt cei care știu ce trebuie să faci cu lumânarea de la Înviere odată ce ai adus lumina sfântă acasă și de ce nu este bine să o arunci.

De asemenea, se întâmplă un fenomen în interiorul tău atunci când dai lumină altei persoane, de la lumânarea ta, în Noaptea de Înviere.

Lumina simbolizează Învierea Domnului

Lumânarea aprinsă într-o biserică ortodoxă este o imagine a luminii cerești, divine. În mod special, aceasta îl marchează pe Hristos ca Lumina lumii, Lumina din Lumină, Lumina adevărată, care luminează fiecare persoană care vine în lume.

Biserica subliniază însă că gestul de a lua lumină de la un alt enoriaş sau de a-i oferi de la lumânarea ta este în sine un act profund religios, care subliniază legătura dintre oameni, ajutorul reciproc şi faptul că suntem uniţi de acelaşi Dumnezeu.

Învierea, cea mai importantă sărbătoare a creștinătății. Este momentul care aduce aminte de miracole și lumină.

Ce se întâmplă în interiorul tău? Devii, în acest fel, lumină pentru cel de lângă tine.

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la Înviere

Odată ajunși acasă de la slujba de Înviere, trebuie să știți că lumânarea nu trebuie aruncată și nici ținută alături de celelalte lumânări. Lumânarea de la Înviere se ține pe masa de sărbătoare sau la loc de cinste, lângă icoane.

Se lasă să ardă până la final și se mai pot aprinde de la ea alte lumânări. Aceasta are un rol protector asupra familiei. Credincioşii care sunt împiedicați de diverse motive să ducă lumânarea acasă, aceștia o pot depune la biserică, în locul destinat lumânărilor, sau chiar la mormintele celor dragi.

Un alt obicei, practicat în Moldova, spune că e bine ca lumânările mirilor să fie aprinse cu lumânarea de la Înviere, pentru a le purta noroc tinerilor căsătoriți.

Despre această lumină pe care cei credincioși o primesc în ei, Patriarhul Calist al Constantinopolului afirma: ”Dă-mi darul Tău, Preaîndurate, ca hrană duhovnicească, și Duhul Tău ca băutură. Căci acesta este, fără îndoială, Duh și lumină. Astfel, când lumina se va arăta mai presus de fire în chip negrăit în mine, voi ști cu adevărat că Tu ești cu mine, ca veștmânt al meu, spre viața cea sfântă și fericită”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: